Η Ρωσία δεν μπορεί να μειώσει γρήγορα το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου στο πλαίσιο της συμφωνίας ΟΠΕΚ-εκτός ΟΠΕΚ, αλλά θα προσπαθήσει να το πράξει το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλέξανδρος Νόβακ σε δημοσιογράφους την Πέμπτη.
«Πρώτον, όταν συζητήσαμε το θέμα αυτό τον Δεκέμβριο κατά την υπογραφή συμφωνιών, είπαμε ειλικρινά ότι η επίτευξη αυτών των δεικτών θα χρειαζόταν κάποιο χρονικό διάστημα και μιλήσαμε δημόσια, έχουμε ειδικές συνθήκες, έχουμε χειμερινή περίοδο, έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες, έχουμε ειδικές κλιματολογικές και γεωλογικές συνθήκες παραγωγής, επομένως, κατ ‘αρχήν, είναι αδύνατο να μειωθεί γρήγορα η παραγωγή», δήλωσε ο Νόβακ, ο οποίος συνόδευε τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στη Σερβία.
«Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μειώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα… Η Ρωσία δεσμεύεται για αυτές τις συμφωνίες», πρόσθεσε ο υπουργός.
Στα τέλη του 2016, τα κράτη του ΟΠΕΚ και των χωρών εκτός ΟΠΕΚ κατέληξαν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου με στόχο τη σταθεροποίηση των τιμών. Έκτοτε, η συμφωνία παρατάθηκε επανειλημμένα με την τελαυταία επέκταση να φτάνει στα τέλη του 2018.
sputniknews.gr

