05:30 “Τιμές αργού πετρελαίου, κλείσιμο 19/06/2019”.
Ήπια πτώση σημείωσε την Τετάρτη η τιμή του αργού, διαγράφοντας τα πρόσκαιρα κέρδη που αποκόμισε αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αποθέματα των ΗΠΑ, που σημείωσαν μεγαλύτερη του αναμενομένου πτώση, την πρώτη εδώ και τρεις εβδομάδες.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουλίου σημείωσε πτώση 14 σεντς ή 0,3%, κλείνοντας στα 53,76 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Αυγούστου σημείωσε επίσης πτώση 32 σεντς ή 0,5%, κλείνοντας στα 61,82 δολ. το βαρέλι.
Η υπηρεσία ενεργειακών πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουνίου. Η πτώση ακολούθησε δύο συναπτές εβδομάδες ανόδου.






