Skip to main content
| Notaka

10:12 “Το Ιράν συνεχάρη τον ΟΠΕΚ για την πετρελαϊκή συμφωνία:,

 Î¤Î¿ Ιράν συνεχάρη τον ΟΠΕΚ για την πετρελαϊκή συμφωνία

Ο ιρανός υπουργός πετρελαίου Bijan Zanganeh συνεχάρη τον ΟΠΕΚ σήμερα για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Οργανισμός παρά τις σημαντικές διαφορές.

Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν στις 7 Δεκεμβρίου 2018 να μειώσουν την παραγωγή περισσότερο από το αναμενόμενο παρά την πίεση του αμερικανικού προέδρου Donald Trump για μείωση της τιμής του αργού πετρελαίου, σημειώνει το Reuters.

«Ο ΟΠΕΚ … έδειξε την ικανότητα των μελών να διεξάγουν συνομιλίες και να επιτύχουν σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα κοινά τους συμφέροντα παρά τις έντονες πολιτικές διαμάχες ή ακόμη και στρατιωτικές συγκρούσεις (όπως κατά τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ)», δήλωσε ο Zanganeh στο Twitter.

Παρά τη συμφωνία υπήρχαν ανησυχίες ότι, η μείωση της παραγωγής από τη Ρωσία θα ήταν μικρή και το Ιράν θα αποκλειόταν από τη συμφωνία, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

popek.gr  /  newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ