06:12 “Απώλειες για το αργό, εν μέσω κατοχύρωσης κερδών”.

Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του αργού, υποχωρώντας από τα υψηλά πολλών εβδομάδων, την ώρα που ο φόβος του εμπορικού πολέμου επιβαρύνει το κλίμα και καθώς οι επενδυτές προέβησαν σε κατοχύρωση κερδών.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Μαΐου, έχασε 33 σεντς ή 0,5% στα 65,55 δολάρια το βαρέλι, έπειτα από τα υψηλότερα επίπεδα από τις 26 Ιανουαρίου που σημείωσε την Παρασκευή και το “άλμα” 5,6% της προηγούμενης εβδομάδας. Στο Λονδίνο, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε απώλειες επίσης 33 σεντς ή 0,5% στα 70,12 δολάρια το βαρέλι.
Ο φόβος του εμπορικού πολέμου συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πετρέλαιο, αν και το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αποφύγουν έναν εμπορικό πόλεμο, περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών.
Capital.gr
