“Πτωτικά το πετρέλαιο, λόγω φόβων ότι ο τυφώνας Harvey θα πλήξει τη ζήτηση”.
Αντισταθμίζοντας την συνήθη προσδοκία για τόνωση των τιμών λόγω της ενδεχόμενης διακοπής της παραγωγής στο Κόλπο του Μεξικού, όπου θα χτυπήσει ο τυφώνας.
Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις χθεσινές συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι πιέσεις από τους φόβους για ασθενέστερη ζήτηση ενόψει του ξεσπάσματος ισχυρού τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικό, υπερίσχυσαν την συνήθη προσδοκία για τόνωση των τιμών λόγω της ενδεχόμενης διακοπής της παραγωγής στην περιοχή.
Το συμβόλαιο αργού τύπου WTI παραδόσεως Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 98 σεντς ή σε ποσοστό 2% για να τερματίσει στα 47,43 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει την τελευταία εβδομάδα.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE του Λονδίνου, το brent παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 53 σεντς ή 1% για να διαμορφωθεί στα 52,04 δολ. το βαρέλι.
ΠΗΓΗ: Capital.gr
