Βίντεο

Παρέμβαση προέδρου ΠΟΠΕΚ στο σχέδιο νόμου για την περιστολή του λαθρεμπορίου (Νοέμβριος 2020)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμου, Γιώργος Ασμάτογλου, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων στην Μόνιμη Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε πως η Ομοσπονδία είναι θετική στο νομοσχέδιο για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Συμφώνησε με την θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των δεξαμενών ενεργειακών προϊόντων, αλλά είπε ότι  δεν θα πρέπει να εμπίπτουν σ’ αυτό οι τελικοί καταναλωτές. Διαφώνησε στο εύρος των προβλεπόμενων προστίμων από  5.000 έως 15.000 ευρώ, καθώς όπως είπε, ο προσδιορισμός του ύψους του προστίμου πρέπει είπε να είναι σταθερός και νομοθετημένος. Ζήτησε όταν εντοπίζεται μία μη δανειοδοτημένη δεξαμενή να σφραγίζεται, όπως κατά την περίπτωση που σφραγίζεται όταν υπάρχει νοθευμένο καύσιμο ή λαθραίο καύσιμο.

Πρότεινε  οι εταιρείες εμπορίας να μην μπορούν να πωλούν σε όποιον δεν είναι εγγεγραμμένος στο ηλεκτρονικό μητρώο και δεν είναι έχει άδεια. Να γίνεται έλεγχος στα σημεία διάθεσης όλων των εισαγόμενων παραγόμενων ποσοτήτων υποκατάστατων βενζινών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar