Skip to main content

Κύπρος – Καταγγελίες για υπερχρεώσεις εκατομμυρίων από εταιρείες πετρελαιοειδών

Στα 20 εκατ. ευρώ καθ’ έτος ανέρχονται οι υπερχρεώσεις των εταιρειών πετρελαιοειδών προς τους πρατηριούχους, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αγησιλάου οικονομικό εμπειρογνώμονα και ειδικό για θέματα ανταγωνισμού. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι με αφορμή την καταγγελία πρατηριούχων κατά εταιρειών πετρελαιοειδών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Αγησιλάου ανέφερε πως το όλο ζήτημα εστιάζεται σε περιορισμούς στις συμφωνίες εταιρειών πετρελαιοειδών με πρατηριούχους, οι οποίες περιορίζουν τη δυνατότητα ανταγωνισμού. 

Αν λειτουργούσε σωστά ο ανταγωνισμός στην περίπτωση της χονδρικής αγοράς, θα υπήρχαν πολύ πιο υγιείς συνθήκες και ενδεχομένως χαμηλότερες τιμές, ανέφερε ο κ. Αγησιλάου. Όσον αφορά το θέμα της καταγγελίας στην ΕΠΑ, ο κ. Αγησιλάου ανέφερε ότι θα υπάρξει μια προκαταρκτική εκτίμηση και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες για διερεύνηση. Συνήθως, ανέφερε τέτοιου είδους έρευνες μπορεί να διαρκέσουν και 2-3 χρόνια, ωστόσο, σύμφωνα με τους πρατηριούχους υπάρχουν πολύ δυνατά στοιχεία στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενδεχομένως η έρευνα να ολοκληρωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας και Κερύνειας του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καύσιμων κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού καταγγελία εναντίον των εταιρειών Petrolina (Holdings) Public Ltd, EKO Cyprus Ltd, Coral Energy Products Cyprus Ltd και ExxonMobil Κύπρου Ltd. για πιθανολογούμενες παραβάσεις του περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμου του 2022.
https://economytoday.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!