Skip to main content
| I | ,

Το Τσαντ εθνικοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία της Exxon Mobil στο έδαφός της

Η κυβέρνηση του Τσαντ ανακοίνωσε ότι εθνικοποιεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πολυεθνικού κολοσσού πετρελαίου Exxon Mobil, συμπεριλαμβανομένων των αδειών υδρογονανθράκων και εξερεύνησης, έρχεται έπειτα από μακρά διαμάχη μεταξύ της κυβέρνησης και της Exxon.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας δήλωνε τον περασμένο Δεκέμβριο πως ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της σε Τσαντ και Καμερούν, στην εισηγμένη στο Λονδίνο Savannah Energy (SAVES.L) σε μια συμφωνία 407 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Τσαντ αμφισβήτησε τη συμφωνία, λέγοντας ότι οι τελικοί όροι ήταν διαφορετικοί από αυτούς που είχε παρουσιάσει η Exxon Mobil. Προειδοποίησε ότι μπορεί να ζητήσει από τα δικαστήρια να εμποδίσουν την αγορά των περιουσιακών στοιχείων της Exxon στη χώρα από τη Savannah και να λάβει περαιτέρω μέτρα για την προστασία των συμφερόντων της.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Exxon περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μερίδιο 40% στο πετρελαϊκό έργο Doba του Τσαντ, το οποίο εμπεριέχει επτά κοιτάσματα πετρελαίου, με συνδυασμένη παραγωγή 28.000 βαρελιών την ημέρα.

Το Τσαντ άρχισε να παράγει πετρέλαιο το 2003 και η Exxon δραστηριοποιείται στη χώρα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Η κρατικοποίηση μιας ιδιωτικής εταιρείας σημαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν πλέον στην κυβέρνηση: μια πρακτική που συνέβαινε στις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!