Skip to main content

Συμμαχία για συνθετικά καύσιμα

Η Τσεχία, μαζί με την Γερμανία, δεν θα υποστηρίξουν την απαγόρευση της ΕΕ για την πώληση νέων βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035, εάν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνθετικά καύσιμα, δήλωσε ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών Μάρτιν Κούπκα μετά από συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φόλκερ Βίσινγκ στο Βερολίνο.

Οι πρέσβεις των κρατών μελών αποφάσισαν να αναβάλουν την τελική έγκριση της πρότασης που θα καταστήσει αδύνατη την αγορά νέων βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2035, ανακοίνωσε την Παρασκευή η σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία χαιρετίζουμε απερίφραστα και υποστηρίζουμε», δήλωσε ο Κούπκα.

Πρόσθεσε ότι μέχρι να τεθεί επί τάπητος μια δεσμευτική εξαίρεση για τα συνθετικά καύσιμα, η Τσεχία δεν θα υποστηρίξει την τελική έγκριση.

Όσον αφορά τις επικείμενες εκπομπές ρύπων Euro 7 της ΕΕ, οι οποίες επικρίνονται ευρέως από τη γερμανική κυβέρνηση, την αυτοκινητοβιομηχανία και τις λέσχες αυτοκινήτων, η Τσεχία και η Γερμανία «συμφώνησαν να αντιταχθούν και να επικρίνουν το τρέχον σχέδιο του προτύπου Euro 7», δήλωσε ο Κούπκα, δηλώνοντας ότι οι δύο χώρες θεωρούν την πρόταση μη ρεαλιστική και απαράδεκτη.

Επιπλέον, Κούπκα και Βίσινγκ αποφάσισαν ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα προετοιμάσουν ένα μνημόνιο για την επιτάχυνση του εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ του Plzen, στη δυτική Βοημία, και του Μονάχου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!