Skip to main content
| I | ,

Διαμαρτυρία ΠΟΠΕΚ προς τον υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για μη υλοποιηθείσες δεσμεύσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας για μη υλοποιηθείσες δεσμεύσεις, έστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, κοινοποιώντας την επιστολή στον πρωθυπουργό, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Ι. Ξιφαρά, αλλά και στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οχημάτων & Εγκαταστάσεων, Ανάργυρο Κουζή και στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου & Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων, Αριστομένη Σκυλλάκο.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Θεμιστοκλής Κιουρτζής, και ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Μαυράκης, σημειώνουν:

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,

Με τις υπ αριθμ. 2325/30.5.2022, 2349/11.7.2022 και 2431/3.9./2/2023 επιστολές μας αλλά και κατά τις δύο δια ζώσης συναντήσεις μας, που πραγματοποιήθηκαν στις 28/6/2022 και στις 21/7/2022, σας παρουσιάσαμε εκτενώς σημαντικά ζητήματα του κλάδου, αρμοδιότητάς σας, τα οποία απαιτούσαν σύντομα λύσεις, όπως επί παραδείγματι ο έλεγχος του συστήματος ανάκτησης ατμών Stage IΙ.

Αφουγκραστήκατε και συμφωνήσατε στις προτάσεις και τα δίκαια αιτήματά του κλάδου μας, με την δέσμευσή σας ότι θα δρομολογηθούν προς υλοποίηση στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο έως σήμερα και παρά τις εναγώνιες επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας, δεν έχει προχωρήσει κανένα από τα συγκεκριμένα θέματα, με αδικαιολόγητη καθυστέρηση σε ζητήματα που μας θίγουν.

Διαμαρτυρόμαστε για την μη ανταπόκριση σε δεκάδες τηλεφωνήματα, απαξιώνοντάς μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι αγνοείται η καταγγελία μας ότι το σύστημα ανάκτησης ατμών Stage II ευνοεί τις μόνο δύο ή τρεις διαπιστευμένες εταιρίες που υπάρχουν, με ότι σημαίνει αυτό.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης διότι το σύστημα ανάκτησης ατμών Stage II προσθέτει ακόμα ένα αχρείαστο αβάστακτο κόστος στα πρατήρια, τα οποία λειτουργούν με καθεστώς πλαφόν από τον Μάρτιο 2021 και έως τέλη Ιουνίου 2023.

Κύριε Υφυπουργέ,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) είχε ενημερώσει τα μέλη
της τόσο για την αμέριστη κατανόηση που επιδείξατε στα προβλήματα του κλάδου μας όσο και για την ειλικρινή πρόθεση και δέσμευσή σας να υλοποιηθούν οι βελτιωτικές προτάσεις μας.

Η χρονική καθυστέρηση, στα μάτια των μελών μας, εκθέτει την αξιοπιστία και την φερεγγυότητά
του υπουργείου.

Σας ζητούμε άμεσα να μεριμνήσετε για την ταχεία εφαρμογή των συμφωνηθέντων.
Ευελπιστούμε αυτή την φορά στην άμεση ανταπόκρισή σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!