Skip to main content
| I | ,

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας “DOCUMENTO” για τον ρεπόρτερ… Μυκόνου που ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τη μαφία και την ΕΥΠ

Διαβάσαμε στο Documento (του Αλέξανδρου Παπαδήμα)

Ο δημοσιογράφος των σελέμπριτι Νίκος Τσιλιπουνιδάκης και κουμπάρος του Γ. Μήτσου ήταν ο σύνδεσμος του δολοφονημένου πρατηριούχου με τις μυστικές υπηρεσίες

Και µέσα σ’ όλες τις γραπτές συνοµιλίες του Γιώργου Μήτσου µε ανώτατους αξιωµατικούς για τις… φτιάξεις του υποκόσµου µες στην ΕΛΑΣ να ’σου κι ένας Τσιλιπουνιδάκης.

Πρόκειται, σύµφωνα µε στοιχεία που είναι σε γνώση του Documento, για τον ρεπόρτερ που έχει αποκαλύψει ουκ ολίγες ιστορίες των σελέµπριτι, κατά την καλοκαιρινή κυρίως σεζόν, οι οποίοι έχουν κυριαρχήσει στις ξακουστές παραλίες των δηµοφιλέστερων τουριστικών προορισµών της χώρας, κυρίως δε στο νησί της Μυκόνου.

Οι επιτυχίες του υπήρξαν και διεθνείς, καθώς πολλές από αυτές τις επικίνδυνες αποστολές τού εξασφάλισαν δηλώσεις από διάσηµα πρόσωπα όπως ο ποδοσφαιριστής Ζεράρ Πικέ, η τραγουδίστρια Σακίρα ή ακόµη και η Lady Gaga.

Παράλληλα όµως µε την εµφανή δραστηριότητά του ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης εµφανίζεται να έχει και µια αθέατη: να παρέχει εξυπηρετήσεις στον δολοφονηθέντα έµπορο καυσίµων και κουµπάρο του, Γ. Μήτσου. Συγκεκριµένα, ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης φαίνεται να έχει σχέσεις µε κάποιο πρόσωπο µες στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και να ζητάει πληροφορίες για το κατά πόσο βρίσκονται υπό παρακολούθηση συγκεκριµένοι τηλεφωνικοί αριθµοί. Αφού πληροφορείται σχετικά, φέρεται να αποστέλλει τις πληροφορίες στον άνθρωπο που εκτελέστηκε από µαφιόζους στο βενζινάδικο της ανατολικής Αττικής.

Με άλλα λόγια, ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης ρωτάει τον άνθρωπό του στις µυστικές υπηρεσίες να του επιβεβαιώσει ή να του διαψεύσει αν οι αριθµοί που του έχει δώσει για έλεγχο ο Γ. Μήτσου είναι επισυνδεδεµένοι και στη συνέχεια στέλνει στον έµπορο καυσίµων αυτούσια τα µηνύµατα που έχει ανταλλάξει µε την υπάλληλο της ΕΥΠ. Ετσι φαίνεται ότι το κύκλωµα, και προσωπικά ο Μήτσου, γνωρίζει αν τον παρακολουθούν και καθορίζει τις κινήσεις του.

Παράλληλα, πρώτα ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης και στη συνέχεια ο Γ. Μήτσου ενηµερώνονται και για συγκεκριµένα πρόσωπα για τα οποία ενδιαφέρονται, όπως είναι για παράδειγµα η γνωστή από την υπόθεση των παρακολουθήσεων διά του κακόβουλου λογισµικού Predator «Βαγγελιώ» ή ακόµη και ο επικεφαλής της ∆ιεύθυνσης ∆ιαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑΣ.

Τα στιγμιότυπα οθόνης (printscreens) που σύμφωνα με την έκθεση των αρχών έστειλε ο Τσιλιπουνιδάκης στον Μήτσου, από τα οποία προκύπτει ότι ο πρώτος επικοινωνεί με κάποια «Αγγελική» που υπηρετεί στην ΕΥΠ, η οποία τον ενημερώνει για τους τηλεφωνικούς αριθμούς που ο Μήτσου ζήτησε να μάθει αν παρακολουθούνται

Σύµφωνα µε τις αρχές, το πρόσωπο µε το οποίο επικοινωνεί στην ΕΥΠ ο Ν. Τσιλιπουνιδάκης ονοµάζεται Αγγελική. Πράγµατι, όπως προκύπτει από τις δύο πρώτες συνοµιλίες του δηµοσιογράφου µε την Αγγελική που ανασύρθηκαν από το κινητό του Γ. Μήτσου µετά τη δολοφονία του, η υπάλληλος της ΕΥΠ ενηµερώνει τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη για τηλεφωνικές συνδέσεις που τέθηκαν σε επισύνδεση. Η πρώτη συνοµιλία µεταξύ Τσιλιπουνιδάκη και Αγγελικής που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο του Μήτσου αναφέρει:

«Αγγελική: Να µην ανησυχείς. Σήµερα έχω µια καλή πηγή και τέλος.

Τσιλιπουνιδάκης: Οχι απλά νοµίζει ότι σου είπα για αυτόν.

Αγγ.: ∆εν τους νοιάζει ποιος αρκεί να ισχύει. Οχι ρε.

Τσ.: Κ δεν ήθελε… anyway Οχι ρε… Με τίποτα!!!!

Αγγ.: Οκ. Ελα έστειλαν το τηλέφωνο άµεσα και ξεκινάει µέχρι το απόγευµα η παρακολούθηση! θα το έχουν στενό µαρκάρισµα πρωί βράδυ live είναι πολύ σοβαρά τα παιδιά και ο επικεφαλής στο τµήµα Ναρκωτικών θα βγει ζουµί εκτιµώ».

Ο Τσιλιπουνιδάκης ζητάει από την «Αγγελική» πληροφορίες για γυναίκα αξιωματικό που υπηρετούσε εκείνη την περίοδο στην ΕΥΠ και στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, στέλνει τις πληροφορίες που συγκεντρώνει στον Μήτσου

Στη δεύτερη συνοµιλία µεταξύ των δύο, η οποία επίσης βρέθηκε στο κινητό του Μήτσου, εκτός του γεγονότος ότι η Αγγελική της ΕΥΠ ενηµερώνει τον δηµοσιογράφο ότι ένα τηλέφωνο για τον οποίο την έχει ρωτήσει δεν παρακολουθείται, τον ρωτάει τι µπορούν να δίνουν σε κάποια κοπέλα. Είναι άγνωστη η δουλειά για την οποία συζητούν, όµως πιθανότατα η Αγγελική αναφέρεται σε χρήµατα, ενώ ο Τσιλιπουνιδάκης εµφανίζεται να της απαντάει ότι πρέπει να ρωτήσει τον Γιώργο. Από τη συνοµιλία προκύπτει ότι ο Γιώργος είναι πιθανότατα ο Μήτσου:

«Αγγελική: Ωραία. Θα πάρω την κοπέλα µε τα αραβικά να την ενηµερώσω. Και µιλάµε αλλά δεν θα κάνουµε πασαλείµµατα. Σοβαρή δουλειά. Τί µπορούµε να της δίνουµε; Πρέπει να ξέρω για να της κάνω πρόταση.

Τσιλιπουνιδάκης: Πρέπει να ρωτήσει Γιώργο για αυτό. Αλλά να σου πω κ το εξής… αν πάρουµε καλή διαφήµιση το γαµάµε!

Αγγ.: Το τηλ της φίλης είναι οκ. Το δεύτερο που έδωσες δεν είναι στο σύστηµα π µπορούµε να τσεκάρουµε. Αν είναι αλλού δεν ξέρω».

Το στιγμιότυπο οθόνης με το οποίο ο Τσιλιπουνιδάκης ενημερώνει τον Μήτσου για συνομιλία που είχε με την «Αγγελική» και αντικείμενο συζήτησης τη ΔΙΔΑΠ και τον διοικητή της

Στη συνέχεια της επικοινωνίας, όπως βρέθηκε και ανασύρθηκε από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονηθέντος Γ. Μήτσου, ο δηµοσιογράφος Ν. Τσιλιπουνιδάκης εµφανίζεται να ζητάει από την Αγγελική της ΕΥΠ πληροφορίες για την αστυνοµικό Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, η οποία επίσης υπηρετούσε στις µυστικές υπηρεσίες αλλά πλέον έχει επιστρέψει στην αστυνοµία. Πρόκειται για τη γνωστή «Βαγγελιώ» της ΕΥΠ, η οποία σύµφωνα µε το ρεπορτάζ του Documento είναι εκείνη η οποία έχει εκπαιδεύσει την οµάδα που χειριζόταν το κακόβουλο λογισµικό Predator.

«Τσιλιπουνιδάκης: Γεωργακοπούλου Ευαγγελία ΕΥΠ. Την ξέρεις;;;;

Αγγελική: Ναι. Ολοι την ξέρουν

Τσ.: Τι παίζει;;;

Αγγ.: Βρώµικη πολύ. Την είχαν κρυµµένη για µήνες εκτός ΕΥΠ. Είχε καταγγελίες και πειθαρχικά µε αστυνοµ

Τσ.: Ελα ρε…

Αγγ.: Είναι παιδί της πρεσβείας. Ηταν. Τώρα δεν ξέρω επειδή ακούσθηκε άσχηµα το όνοµα της».

Η συζήτηση για την Ευαγγ. Γεωργακοπούλου συνεχίζεται και στα επόµενα µηνύµατα. Οπως προκύπτει, η Αγγελική της ΕΥΠ αποστέλλει αναλυτική ενηµέρωση στον Ν. Τσιλιπουνιδάκη για τη γνωστή και ως «Βαγγελιώ», την οποία µάλιστα χαρακτηρίζει «πουληµένο τοµάρι». Η Αγγελική αποκαλύπτει µάλιστα στον δηµοσιογράφο ότι η Γεωργακοπούλου τοποθετήθηκε στις µυστικές υπηρεσίες µε εντολή Μαξίµου µετά τη νίκη της Ν∆ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Αγγελική: Αυτή την είχε στείλει το Μαξίµου µόλις ήρθε η Ν∆ να γίνει ∆ντρια. Ωστόσο κάτι της βρήκαν κ έµεινε υποδντρια µέχρι τέλους. Είναι άθλια βρίζει τον κόσµο υποτιµά σαν νταής δεν είναι γυναίκα. Ξαφνικά από κει π ήταν παντοδύναµη εξαφανίσθηκε!!! Εµαθα πως τελεσιδίκησαν κάτι καταγγελίες εναντίον της κ αναγκάστηκαν να την µαζέψουν µέχρι ν περάσει η µπόρα. Οταν γύρισε ήταν µε κοµµένα φτερά φουλ αλλαγµένη. Τώρα απλώς περνάει την ώρα της ξέρει πως δεν θα προαχθεί κ προσπαθεί να κάνει έξω κονέ κυρίως µε πρεσβεία. Πουληµένο τοµάρι».

Οι αρχές απέσπασαν από το κινητό τηλέφωνο του Γ. Μήτσου ακόµη µια συνοµιλία του Ν. Τσιλιπουνιδάκη µε την υπάλληλο-σύνδεσµό του στην ΕΥΠ. Και αυτός ο διάλογος εστάλη από τον δηµοσιογράφο σε µορφή φωτογραφίας στον δολοφονηθέντα ιδιοκτήτη του βενζινάδικου στα Γλυκά Νερά. Σε αυτήν τη συνοµιλία Τσιλιπουνιδάκη – Αγγελικής που βρέθηκε στο τηλέφωνο του Μήτσου γίνεται αναφορά στη ∆ιεύθυνση ∆ιαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και στον διοικητή της, για τον οποίο ο δηµοσιογράφος της έχει ζητήσει πληροφορίες.

Τα μηνύματα με τα οποία ο Μήτσου ζητάει από τον Τσιλιπουνιδάκη να μάθει από την «Αγγελική» εάν κάποιες τηλεφωνικές συνδέσεις που τον ενδιαφέρουν βρίσκονται σε επισύνδεση

«Τσιλιπουνιδάκης: Ποοος. Ok.

Αγγελική: Αυτή ρε είναι η σοβαρή υπηρεσία πια. ΕΥΠ τελος.

Τσ.: Ok?????

Αγγ.: Στο Περιστέρι

Τσ.: Ri???

Αγγ.: Εκεί είναι η ∆Ι∆ΑΠ. Ενας βρωµιάρης µπάτσος είναι δντης. Για λαθρεµπόριο καύσιµα η υπόθεση. αυτά

Τσ.: Ποιος;;; Τώρα δηλαδή;;; Τον ακούνε;;;».

Ο Μήτσου ζητούσε κι έπαιρνε ενηµέρωση

Πώς όµως προκύπτει ότι είναι ο δολοφονηθείς Γ. Μήτσου που ζητούσε από τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη να µάθει για αριθµούς κινητών τηλεφώνων που ενδεχοµένως είχαν µπει στο µικροσκόπιο των µυστικών υπηρεσιών; Την απάντηση δίνουν µηνύµατα τα οποία ο ίδιος ο Μήτσου έστελνε στον δηµοσιογράφο. Από τον τρόπο που γράφει ο Μήτσου στον Τσιλιπουνιδάκη, και συγκεκριµένα από τις λέξεις που χρησιµοποιεί, προκύπτει ότι είναι προσεκτικός, έχοντας προφανώς στο µυαλό του την πιθανότητα να παρακολουθείται. Γι’ αυτόν ίσως τον λόγο δεν αναφέρει για παράδειγµα ολόκληρη την ονοµασία της δίωξης ναρκωτικών, αλλά χρησιµοποιεί τη λέξη «ναρκώ». Αυτό είναι κάτι το οποίο ο Μήτσου κάνει συστηµατικά στις συζητήσεις του µέσω µηνυµάτων, διότι πιθανότατα γνωρίζει ότι χρησιµοποιώντας µισές ή κωδικοποιηµένες λέξεις µπορεί σε περίπτωση που βρισκόταν υπόλογος ενώπιον της ∆ικαιοσύνης να έσπερνε αµφιβολίες στο δικαστήριο. Επί της ουσίας πάντως από τις συνοµιλίες που απέσπασαν από το κινητό του Μήτσου οι αρχές προκύπτει ότι ο δολοφονηθείς επιχειρηµατίας ζητάει από τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη να ελεγχθούν ορισµένοι τηλεφωνικοί αριθµοί ώστε να φανεί αν βρίσκονται υπό παρακολούθηση από τις µυστικές υπηρεσίες.

Στις 26 Μαΐου 2022, δηλαδή λιγότερο από ένα µήνα πριν από τη δολοφονία του, ο Μήτσου στέλνει στον Τσιλιπουνιδάκη µήνυµα στο οποίο αναφέρει: «Να ξέρεις ο επικεφαλής στη ∆ίωξη Αθηνών στα ναρκω.. είναι δικός του, τον προστατεύει µε τον µήνα».

Τέσσερις ηµέρες µετά ο Μήτσου στέλνει στον Τσιλιπουνιδάκη ένα κινητό τηλέφωνο, ζητώντας του να το δώσει πιθανότατα στην Αγγελική για να το ελέγξει. Το µήνυµά του προς τον δηµοσιογράφο αναφέρει: «6946336… δωσ’της και αυτό το νούµερο να το δει. Είναι ο υπηρεσίας που σου είχα πει. Να µας πει αν τον άκουγαν κι αυτόν ή τον ακούνε».

Τελικά, στις 17 Ιουνίου 2022, µόλις µία ηµέρα πριν από την εκτέλεσή του, ο Μήτσου ζητάει από τον Τσιλιπουνιδάκη µια τελευταία χάρη: να στείλει στην Αγγελική το τηλέφωνό του και κάποιου άλλου ατόµου το οποίο δεν κατονοµάζει, ώστε να γίνει επανέλεγχος για το κατά πόσο παρακολουθούνται. Το µήνυµα γράφει: «Στείλε στην Αγγελική να κοιτάξει ξανά το τηλέφωνο µου στην ΕΥΠ 6946660… και ένα δεύτερο που είναι κάποιου που θέλω να δω 6949408…».

Όπως καταγράφει η εφημερίδα Documento, επικοινώνησε µε τον Ν. Τσιλιπουνιδάκη, ο οποίος διαµήνυσε ότι δεν νοµιµοποιεί την εφηµερίδα να καταγράψει οποιαδήποτε απάντησή του για το θέµα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!