Skip to main content
| I | , ,

Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποκαλύπτει πλοκάμια της «μαφίας» καυσίμων και μέσα στην ΕΥΠ

Πώς γνώριζαν τα μέλη των κυκλωμάτων τις τηλεφωνικές επισυνδέσεις και γιατί ρωτούσαν για την αστυνομικό που συνυπέγραψε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Ντοκουμέντα από τις πρόσφατες μεταθέσεις υπόπτων ενστόλων στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα ερευνούν τους… εαυτούς τους

Διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» (Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.)

«Συνδέσμους» και προσβάσεις έως και στην ΕΥΠ, από όπου αντλούσαν πληροφορίες για τα τηλέφωνα που ήταν υπό παρακολούθηση, είχαν τα «κυκλώματα της νύχτας», τη δράση των οποίων αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής». Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, τα μέλη τους είχαν τη δυνατότητα μέχρι και να… διακόψουν κρατικές υποκλοπές.

Σε’ αυτό το σκηνικό, συνεργάτες εμπόρων καυσίμων, όπως και Έλληνες «νονοί», σε ένα πολυσύνθετο δίκτυο διαφθοράς, εκτός από τις συναλλαγές που είχαν με αξιωματικούς σε όλες τις βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ταυτόχρονα και απευθείας ενημέρωση από πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.

Ετσι, είχαν γνώση των κινήσεων όχι μόνο των αρχών ασφαλείας και των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και όσων κατέγραφε ο «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ.

Σύνδεση και με το Predator

Τα παραπάνω τους έδιναν τη δυνατότητα να καλύπτουν πλήρως τις παράνομες δραστηριότητές τους μέσα από ένα πλέγμα συνεργατών σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι αναδεικνύονται διάλογοι υπόπτων εμπόρων καυσίμων με στελέχη της ΕΥΠ όπου γίνεται λόγος και για την αξιωματικό, το όνομα της οποίας φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση υποκλοπών του παράνομου λογισμικού Predator!

Τα μηνύματα που βρέθηκαν σε διαδικτυακές πλατφόρμες στο κινητό συνεργάτη των κυκλωμάτων με στελέχη και της ΕΥΠ είναι αποκαλυπτικά! Σε αυτά τα στελέχη φαίνεται να του δίνουν πλήρη ενημέρωση για τις παρακολουθήσεις και τις άλλες έρευνες που πραγματοποιούν! Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα μηνύματα που στέλνει το στέλεχος της ΕΥΠ αναφέρει στον έμπορο καυσίμων: «Το κινητό που μου έστειλες (σ.σ. προκειμένου να διαπιστωθεί αν παρακολουθείται ώστε να μην αποκαλυφθεί η δράση του κυκλώματος) είχε βγει από εισαγγελέα για επισύνδεση προ διμήνου, άρα τώρα σε λίγο λήγει. Δίμηνες είναι αυτές. Θεωρώ ότι θα κοπεί τώρα». Από την πλευρά του, ο ιδιώτης ρωτάει το στέλεχος της ΕΥΠ: «Θα καταφέρεις να κοπεί;».

Αλλοίωση των δεδομένων
Οπως αποκαλύπτουν τα παραπάνω, οι ύποπτοι με την παρείσφρησή τους στις μυστικές υπηρεσίες μπορούν να αλλοιώνουν τα δεδομένα των συνακροάσεων και να σταματούν υποκλοπές σε βάρος των μελών του «δικτύου». Στη συνέχεια των παραπάνω μηνυμάτων ο ύποπτος δηλώνει στο στέλεχος της ΕΥΠ: «Μετά καθαρίζεις εσύ»! Με τον πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών να του ανταπαντά: «Θα δω αν θα ανανεώσουν και θα σου πω».

Επίσης σε ένα άλλο διαδικτυακό μήνυμα ο ίδιος κρατικός λειτουργός της ΕΥΠ αναφέρει στον έμπορο καυσίμων: «Ελα, έστειλαν το τηλέφωνο (ο στόχος των υποκλοπών) άμεσα και ξεκινάει μέχρι το απόγευμα η παρακολούθηση! Θα το έχουν στενό μαρκάρισμα πρωί-βράδυ Live. Είναι πολύ σοβαρά τα παιδιά και ο επικεφαλής στο τμήμα θα βγει ζουμί εκτιμώ». Δηλαδή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εμφανίζεται ο έμπορος καυσίμων να εκμεταλλεύεται την ΕΥΠ για παρακολούθηση κάποιου προσώπου και να δίνει σχετικές εντολές σαν να είναι δικαστικός λειτουργός!

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περαιτέρω ερωτήματα προκαλούν οι ερωτήσεις του ύποπτου εμπόρων καυσίμων προς τον «άνθρωπό του» στις μυστικές υπηρεσίες σχετικά με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είχε μετατεθεί στην ΕΥΠ. Πρόκειται για την αστυνομικό η οποία συνυπέγραφε το έγγραφο για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη από τις μυστικές υπηρεσίες και εμφανίζεται ότι μπορεί να σχετιζόταν με το λογισμικό υποκλοπών Predator. Ο ύποπτος ιδιώτης φαίνεται να ρωτάει τον πράκτορα της ΕΥΠ αν την ξέρει κι αυτός να ανταπαντά: «Ολοι την ξέρουν. Την είχαν κρυμμένη για μήνες εκτός ΕΥΠ». Με τον πράκτορα-πληροφοριοδότη του υπόπτου να μιλά με αρνητικά σχόλια για την εν λόγω δραστήρια αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Καθυστερήσεις στην «κάθαρση»

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά προκαλούν οι καθυστερήσεις ως προς τα θέματα «κάθαρσης» στην ΕΛ.ΑΣ. μετά από τα τελευταία στοιχεία που ανέδειξε «Το Βήμα της Κυριακής» σχετικά με τον εναγκαλισμό πολλών υψηλόβαθμων και όχι μόνο αξιωματούχων με κυκλώματα. Κι αυτό γιατί κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου παραμένουν ακόμη και σήμερα στη θέση τους. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι ένας εκ των αξιωματικών που εμφανίζεται στους «διαλόγους της ντροπής» ως «εκλεκτός» των κυκλωμάτων μετατέθηκε – σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα – προ μερικών ημερών στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στους επονομαζόμενους δηλαδή «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Τα κυκλώματα ζητούσαν αρχικά να μετατεθεί σε ελεγκτική υπηρεσία για να έχει το ακαταδίωκτο. Ωστόσο, εμφανίστηκε τελικά το καλύτερο «σενάριο», της μετάθεσής του στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. Ετσι, ο συγκεκριμένος αστυνομικός θα κληθεί να ερευνήσει τον… εαυτό του με το ερώτημα αν είναι επίορκος ή όχι.

Τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι επιχειρούνται διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Με πρώτο μέλημα του αρμόδιου υπουργού να είναι οι ριζικές αλλαγές στους «αδιάφθορους» που ερευνούσαν τα κυκλώματα στην ΕΛ.ΑΣ. και ανέδειξαν τα τελευταία στοιχεία, αλλά όχι παράλληλα να επιχειρηθεί και εκρίζωση των πολλών καταγγελλόμενων εστιών διαφθοράς.

Νέοι διάλογοι νονών με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Την περασμένη Κυριακή, «Το Βήμα» ανέδειξε σειρά ντοκουμέντων από μυστικούς φακέλους της ΕΛ.ΑΣ. για τις σχέσεις ύποπτων στελεχών των διωκτικών αρχών με την εγχώρια «μαφία» και τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Μάλιστα, τα στελέχη των Αρχών φέρονται να δηλώνουν πρόθυμα να προσφέρουν εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο στα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, έτσι ώστε να μην ελέγχονται και να μην ενοχλούνται στις παράνομες δραστηριότητές τους. Είναι ενδεικτικό ότι τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία έχουν αντληθεί από τα κινητά τηλέφωνα δυο-τριών δολοφονηθέντων, που είχαν παράνομη συνεργασία με ποινικούς. Οι συσκευές αυτές περιέργως εξαφανίζονταν από τον τόπο του εγκλήματος. Ορισμένα από τα κινητά αυτά εντοπίστηκαν σε δεύτερη φάση (ένα εξ αυτών ήταν κρυμμένο σε συρτάρι αστυνομικού), έτσι ώστε να αντληθούν από αυτά στη συνέχεια εξαιρετικά κρίσιμα και καθοριστικά στοιχεία από τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Viber, Whatsapp, Threema κ.λπ.) που δεν μπορούν να υποκλαπούν από τα συστήματα νόμιμων συνακροάσεων της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ.
Τα νεότερα στοιχεία είναι εξίσου εντυπωσιακά. Μεταξύ αυτών, το μήνυμα που στέλνει, στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ένας από τους ύποπτους ιδιώτες σε ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος ως σήμερα εξακολουθεί να έχει σημαντικό αξίωμα στη λεωφόρο Κατεχάκη. Ο ιδιώτης ανέφερε λοιπόν στο μήνυμά του τις φράσεις: «Στρατηγέ μου, καλημέρα. Ενας συγγενής μου επιχειρηματίας (σ.σ.: προσδιορίζεται από τη συζήτηση) μου ζήτησε κάτι εμπιστευτικά, να βοηθήσουμε αδελφικό του φίλο βενζινοπώλη. Του είπα στείλε μου, πρόεδρε. Θα το στείλω μυστικά στον στρατηγό (μνημονεύει το όνομά του)». Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ύστερα από αυτή τη γραπτή συνομιλία ο στρατηγός κάλεσε αμέσως τον ιδιώτη στο τηλέφωνο για τα περαιτέρω.

Στην ίδια κατεύθυνση, ενδεικτικός είναι και ο νεότερος διάλογος τον Μάιο του 2022 μεταξύ διοικητή αστυνομικού τμήματος και ύποπτου εμπόρου καυσίμων. Σε αυτόν τον ενημερώνει αναλυτικά: «Εγινε ένας χαμός στα κεντρικά γραφεία ποιος κάνει κουμάντο και ποιος δεν κάνει».

Ο ύποπτος για εμπλοκή σε λαθρεμπόριο καυσίμων γράφει σε άλλο μήνυμά του στις 10 Ιουνίου 2022 προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος: «Ο καραφλός κόπηκε, δεν μπήκε και κανείς στη θέση που θα πήγαινε και διώξανε και δύο υπαστυνόμους από Ανθρωποκτονιών. Ο… (σ.σ.: αναφέρει όνομα αστυνομικού σε σημαντικό πόστο) έφυγε κι ο φίλος μας από οργα πήγε διοίκηση». Να σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω διοικητής του αστυνομικού τμήματος, συνομιλητής του υπόπτου, έχει και ένστολο από το προσωπικό περιβάλλον του που υπηρετεί σήμερα στο γραφείο ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.! Επιπρόσθετα, στενή συγγενής πρώην συνεργάτιδος αξιωματούχου της Κατεχάκη φέρεται να στέλνει μήνυμα στον εν λόγω ύποπτο ιδιώτη με τη φράση: «Εκτός του ότι δεν σου χαλάω χατίρια (!) εδώ έχεις και χίλια δίκια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!