Skip to main content
| I | ,

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας πετρελαίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» (Πρ. Χατζηνικολάου) το ΣΔΟΕ εντόπισε μια εταιρεία «βιτρίνα», που εξέδιδε πλαστά και εικονικά στοιχεία για τη διακίνηση πετρελαίου σε ελεύθερα πρατήρια. Η ποσότητα καυσίμων που διακινήθηκαν υπερβαίνει τα 9,5 εκατ. λίτρα, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 88 εκατ. ευρώ.

Η πολύπλοκη υπόθεση που απασχόλησε επί περίπου τέσσερα χρόνια το ΣΔΟΕ ξεκίνησε κατόπιν εκτέλεσης παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο διάστημα αυτό εντοπίστηκε το μεγάλο κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν εταιρείες εμπορίας καυσίμων καθώς και πρατήρια λιανικής πώλησης. Ουσιαστικά, εντοπίστηκε μια εταιρεία «βιτρίνα», που εξέδιδε πλαστά και εικονικά στοιχεία για τη διακίνηση πετρελαίου σε ελεύθερα πρατήρια. Η ποσότητα που διακινήθηκε ξεπερνά τα 9,5 εκατομμύρια λίτρα, τα οποία δεν προέρχονταν από ελληνικά διυλιστήρια αλλά από το εξωτερικό.

Μετά την επεξεργασία των έξι ντουλαπών κατασχεμένων παραστατικών επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 88,7 εκατ. ευρώ (22,17 εκατ. από ΕΦΚ και πολλαπλά τέλη 66,5 εκατ. ευρώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!