Skip to main content

Συνάντηση μελών Δ.Σ. της ΠΟΠΕΚ με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Αγαπητοί/ Αγαπητές Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην 1,5 ώρα που διήρκησε (διάρκεια πρωτοφανής για τα δεδομένα) συζητήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα θέματα όπως:

• Η ένταξη του κλάδου στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
• Ο άδικος αποκλεισμός του κλάδου μας από τα προγράμματα της ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων (PAN-EUROPEAN GUARANTEE FUND).
• Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των πρατηρίων.
• Ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
• Ο περιορισμός των τραπεζικών προμηθειών για την χρήση των POS.

Η επιχειρηματολογία μας έγινε δεκτή, οι θέσεις μας κρίθηκαν δίκαιες και εκφράστηκε από πλευράς Πολιτείας η πολιτική βούληση να ικανοποιηθούνε τα αιτήματά μας. Αναμένουμε την εφαρμογή τους.
Σε ότι αφορά την παραβατικότητα, η θέση του κυρίου Γεωργιάδη δυστυχώς ήταν ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και δεν συζητήθηκε.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Υπουργού κυρίου Αδ. Γεωργιάδη, επίσης ο Υφυπουργός κ. Iωάννης Τσακίρης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής κ. Γεώργιος Ζερβός και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Την ΠΟΠΕΚ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της κ. Θέμης Κιουρτζής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Γ. Γραμματέας κ. Ιωάννης Μαυράκης και ο Αν. Γ. Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Μελίδης.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην σημαντική συνδρομή του βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Στράτου Σιμόπουλου στην πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!