Skip to main content
| I | ,

HELLENiQ ENERGY το νέο όνομα των ΕΛΠΕ

Στις 20 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η σύγκληση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη μεταβολή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου του Ομίλου, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική και το όραμά του. Το προτεινόμενο όνομα είναι «ΗELLENiQ ENERGY».

H αλλαγή ονομασίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του μετασχηματισμού των Ελληνικών Πετρελαίων και στις 20 Σεπτεμβρίου συγκαλείται η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τη μεταβολή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου του Ομίλου ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με τη νέα στρατηγική και το όραμά του.

Σύμφωνα με πηγές των ΕΛΠΕ, το νέο όνομα συμβολίζει τη στρατηγική απόφαση για μετεξέλιξη του ομίλου των ΕΛΠΕ σε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο που διεκδικεί ηγετικό ρόλο στη νέα εποχή τις φιλικότερης προς το περιβάλλον ενέργειας. Και πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του HELLEN δηλώνει τη συνέχεια του Ομίλου (Hellenic Petroleum) και το iQ την ευφυή μετάβαση στο μέλλον, ενώ το ENERGY αποτυπώνει την επέκταση της δραστηριότητας σε όλο το ενεργειακό φάσμα και όχι μόνο στο πετρέλαιο.

Εκτός από την αλλαγή του τίτλου και τη νέα εταιρική ταυτότητα (λογότυπο), το υπόλοιπο του 2022 φέρνει επίσης αποτελέσματα – ρεκόρ για τα ΕΛΠΕ και ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Ο κ. Σιάμισιης προέβλεψε χρονιά – ρεκόρ για τον όμιλο, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν προβλέπεται να επαναληφθούν οι επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου (συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη 535 εκατ. ευρώ, από 79 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 367 εκατ. από 7 εκατ. πέρυσι).

Τέλος, για τη ΔΕΠΑ Υποδομών η ολοκλήρωση της πώλησης στην Italgas φέρεται να είναι ζήτημα ημερών, μετά την εκπλήρωση του συνόλου των τυπικών προϋποθέσεων, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανακήρυξη της ιταλικής εταιρείας ως προτιμητέου επενδυτή. Πωλητής μαζί με τα ΕΛΠΕ, που κατέχουν το 35 % των μετοχών, είναι το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχει το 65%, ενώ το τίμημα της πώλησης ανέρχεται σε 733 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!