Skip to main content
| I | , ,

Χρ. Σταϊκούρας: «Δεν θα υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα»

Για τα θέματα της τσέπης μας και τα μέτρα στήριξης στην ενέργεια και στα καύσιμα, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Απαντώντας στο κατά πόσο υπάρχει το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικός χώρος. Εξαντλήθηκε στις παρεμβάσεις που αναλύσαμε, ύψους 8,5 δισ. ευρώ. Αν συνεχίσει έτσι η οικονομία, φαίνεται ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος το επόμενο διάστημα. Το πού θα πάει, θα εξαρτηθεί από τη δυναμική των εξελίξεων το επόμενο χρονικό διάστημα και από τις προτεραιότητες που θα θέσει ο πρωθυπουργός».

«Για τα καύσιμα δεν υπήρχε ποτέ θέμα από την κυβέρνηση μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Έχει τοποθετηθεί για το θέμα ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ακόμα και το Γραφείο Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή λέει ότι στα καύσιμα ότι ορθώς τα μέτρα είναι στοχευμένα, και ορθώς αξιοποιούμε τον επιπλέον ΦΠΑ από τα καύσιμα και τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων ώστε στοχευμένα για να δώσουμε βοήθεια στην κοινωνία. Ήρθαμε και δώσαμε ένα πιο γενναίο πακέτο για τα καύσιμα, ώστε να καλύψουμε τμήμα των αναγκών που δημιουργούνται για το επόμενο χρονικό διάστημα. Έχουμε ταυτόχρονα πέντε πλατφόρμες που λειτουργούν», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!