Skip to main content
| I | ,

Εφ. Αχτσιόγλου: Το κουπόνι βενζίνης δεν έσωσε κανέναν – χρειάζεται σοβαρή παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος και οπωσδήποτε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μία εντελώς αλυσιτελή πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν μπορεί να βγάλει τους πολίτες από την οικονομική ασφυξία» δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου.

«Η ΝΔ επιμένει σε μία λογική επιδοτήσεων που “ταΐζουν” τον μηχανισμό αισχροκέρδειας, ο οποίος λειτουργεί στην αγορά ενέργειας εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Δεν χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Δεν βάζει – όπως θα έπρεπε εδώ και καιρό – πλαφόν στην τιμή της χονδρικής και τη λιανικής για να έχουμε σοβαρή μείωση των λογαριασμών», προσέθεσε.

Για τον μηχανισμό που περιγράφει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο, τόνισε ότι “είναι μία εξαιρετικά θολή παρέμβαση που δεν ξέρουμε ακόμα τι αποτύπωση θα έχει στους λογαριασμούς, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει έναν χρόνο να περάσει, είτε αρνούμενος το πρόβλημα, είτε λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση”.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε πως “τα 13 ευρώ που δόθηκαν για κουπόνι βενζίνης δεν έσωσαν κανέναν” και υπογράμμισε ότι “χρειάζεται σοβαρή παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος και οπωσδήποτε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τα οποία η κυβέρνηση δεν απαντά γιατί δεν κάνει, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό θα ευνοούσε πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα“.

διαβάστε περισσότερα, στον ιστότοπο imerisia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!