Skip to main content
| I |

Βενζινοπώλης από το Ηράκλειο είδε να εξαφανίζονται από τον λογαριασμό του 85.000 ευρώ μετά από τηλεφώνημα

Άγνωστος τηλεφώνησε στο θύμα, προσποιούμενος τον πελάτη, και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού

Στις καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα της Κρήτης προστέθηκε στις αρχές Ιουνίου μία ακόμη από επιχειρηματία, ο οποίος, από τη μια στιγμή στην άλλη, είδε να εξαφανίζονται από τον τραπεζικό του λογαριασμό 85.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για 65χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή της Χερσονήσου που, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, έπεσε θύμα απάτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, άγνωστος του τηλεφώνησε, προσποιούμενος τον πελάτη. Τον ενημέρωσε ότι ήθελε να αγοράσει καύσιμα και του ζήτησε το IBAN του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε, να του καταθέσει τα χρήματα. Στη συνέχεια του έστειλε ένα link, ώστε ο πρατηριούχος να ελέγξει, όπως του είπε, αν έχουν κατατεθεί τα χρήματα στον λογαριασμό του. Ακολούθησε το μοιραίο κλικ, το οποίο «εξαφάνισε» 85.000 ευρώ από τον λογαριασμό του θύματος.

Μαθαίνουμε ότι η τράπεζα τελικά μετά την καταγγελία μπλόκαρε τη συναλλαγή και επέστρεψε τα χρήματα (αν και συχνά αυτό δεν είναι εφικτό σε μικρότερα ποσά) -είναι όμως προφανές ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!