| I |

Ρ. Σβίγκου: «Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνει μέτρα για την ακρίβεια»

«Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν άλλο. Οι πολίτες καθημερινά βρίσκονται μπροστά σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις, εξαιτίας της ακρίβειας και του πληθωρισμού» , αναφέρει η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Τόνισε ακόμη ότι «η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων συνεχώς μειώνεται», ενώ «ακόμα και αυτή η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού, εξανεμίζεται από την τεράστια ακρίβεια και από τα ανεπαρκή οικονομικά μέτρα στήριξης τα οποία δεν φτάνουν για να αναπληρώσουν τις απώλειες».

«Έχουμε την πιο ακριβή τιμή καυσίμων σε σχέση με το εισόδημα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Δυτική Ευρώπη, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ο βασικός μισθός είναι χαμηλότερος συγκριτικά με αυτόν του 2010», ανέφερε η κα. Σβίγκου υπογραμμίζοντας πως την ίδια στιγμή, « η κυβέρνηση κλείνει τα αυτιά της σε όλες τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει, ενώ αγνόησε και την εργαλειοθήκη της Κομισιόν, που εδώ και μήνες προέβλεπε συγκεκριμένα μέτρα».

Στη συνέχεια, η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε σε μια σειρά συγκεκριμένων, κοστολογημένων προτάσεων και τροπολογιών που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως «η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ο καθορισμός πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παροχής ενέργειας, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, και του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής». Πρόκειται για μέτρα που «έχουν δείξει στην πράξη, από την εφαρμογή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ότι μπορούν να λειτουργήσουν πολύ ευνοϊκά τόσο για τους πολίτες, όσο και για την ίδια την οικονομία», αναφέροντας και το πρόσφατο παράδειγμα της Γερμανίας. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος στις αποκοπές ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά, να ρυθμιστεί και να υπάρξει μια διαγραφή σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία».

Η άρνηση της κυβέρνησης, να εφαρμόσει τέτοια μέτρα, τόνισε η Ράνια Σβίγκου, «είναι ζήτημα νεοφιλελεύθερων επιλογών, δεν είναι ζήτημα δυνατοτήτων. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τους λίγους, τα επιχειρηματικά και τα οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν. Η μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, κοστίζει 1,5 δισ, όσο δηλαδή κοστίζει η επιλογή της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση».

* διαβάστε περισσότερα στην «Ημερησία»

ADR ANT1 BP Brent covid-19 Fuel Pass interlock MOTOR OIL myData OPEC PLATTS Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αλβανία Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κιουρτζής Θέμης Κρήτη Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΕΚ ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα νοθεία περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!