Skip to main content

Γεωργιάδης Αδ. για το «παρατηρητήριο τιμών καυσίμων» και το «e-katanalotis»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε από τους καταναλωτές να αναζητούν τιμές καυσίμων (της προηγούμενης ημέρας) από την εφαρμογή «e-katanalotis» (ενημερώνεται αυτόματα κάθε 24 ώρες) και όχι από το «Παρατηρητήριο Τιμών καυσίμων» το οποίο θεωρεί «παλαιά εφαρμογή» και μη ενημερωμένη.

Για την αξιοπιστία του «e-katanalotis» όμως, το thetoc.gr καταγράφει προβλήματα, σημειώνοντας:

Αλαλούμ επικρατεί σχετικά με τις τιμές των καυσίμων στα βενζινάδικα της χώρας, αφού άλλες τιμές αναγράφονται στην πλατφόρμα e-Καταναλωτής και άλλες ισχύουν στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Live News” του Mega, στα χαρτιά η απλή αμόλυβδη πωλείται προς 2,206 ευρώ το λίτρο και από κοντά 2,259, όπως διαπιστώθηκε το μεσημέρι. Σε άλλο πρατήριο στο Περιστέρι η τιμή για την απλή αμόλυβδη είναι στα 2,298 ευρώ, αλλά μέσα στο e-katanalotis μειωμένη στα 2,241 ευρώ το λίτρο, αφού όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι δεν την άλλαξαν τις τελευταίες μέρες, μετά τη νέα παραλαβή.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση τιμής στην Αττική διαπιστώθηκε σε το βενζινάδικο στο Περιστέρι, που πουλάει την απλή αμόλυβδη στα 2,387 ευρώ το λίτρο. Στο e-katanalotis η τιμή που δηλώνεται παραμένει στο 1,979 ευρώ το λίτρο, που τώρα δεν υπάρχει πουθενά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη. Σε άλλο βενζινάδικο στη Νέα Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης η τιμή είναι στα 2,279 ευρώ το λίτρο, ενώ στο e-katanalotis, η τιμή που δηλώνεται είναι μικρότερη στα 2,219 ευρώ το λίτρο.

Τις τελευταίες ώρες πολλά βενζινάδικα έσπευσαν να διορθώσουν τις τιμές. Έτσι ενώ χθες το βράδυ η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,074 ευρώ το λίτρο στο e – katanalotis, λίγες ώρες μετά, η νέα τιμή ήταν στα 2,395 ευρώ το λίτρο.

Χθες μάλιστα το ίδιο βενζινάδικο στην Καρδίτσα δήλωνε άλλη τιμή στο Παρατηρητήριο και άλλη στο e-katanalotis, με την πραγματική, αυτή που βλέπουν οι οδηγοί στο βενζινάδικο να είναι αρκετά υψηλότερη. Όπως συμβαίνει και σε πρατήριο στο Καματερό…

Υπενθυμίζεται πως τα λάθη στις τιμές που δηλώνονται επηρεάζουν εκτός των άλλων και τον συνολικό μέσο όρο που βγαίνει καθημερινά και όπως φαίνεται είναι υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!