Skip to main content
| I | , ,

Έφη Αχτσιόγλου: «Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα μπορεί να έχει αντανάκλαση στις τσέπες των πολιτών»

διαβάσαμε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Για «κυβέρνηση πολύ κατώτερη των αναγκών της κοινωνίας» μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου, που τόνισε ότι «δεν λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των πολιτών». Η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισήμανε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί «στρατηγική προστασίας των συγκεκριμένων ολιγοπωλιακών συμφερόντων που λειτουργούν και με όρους καρτέλ».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδας», η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «ο πληθωρισμός στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 10%» και «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής προστασίας των πολιτών, αλλά επιμένει σε μία πολιτική η οποία επιδοτεί την αισχροκέρδεια και δεν χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του».

«Τα νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει σε ένα σημείο οικονομικής ασφυξίας και εξόντωσης, όμως η κυβέρνηση είναι πολύ κατώτερη των αναγκών της κοινωνίας», τόνισε και πρόσθεσε πως «το να τεθεί πλαφόν στη χονδρική και κατ’ επέκταση στη λιανική τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος και στα κέρδη των εταιρειών που αισχροκερδούν όλη αυτή την περίοδο, είναι ένα μέτρο που δημοσιονομικά δεν έχει κόστος, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να μην το λαμβάνει».,

«Όταν περνούν οι μήνες και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρυφτεί και να πει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτό γίνεται σκόπιμα, ότι είναι μία στρατηγική προστασίας των συγκεκριμένων ολιγοπωλιακών συμφερόντων που λειτουργούν και με όρους καρτέλ απ’ ό,τι φαίνεται στην αγορά», επισήμανε.

Η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτερα όρια της Ε.Ε., όπως ζητάμε εδώ και πάνω από εννέα μήνες, είναι ένα μέτρο που θα είχε πραγματική αντανάκλαση στην τσέπη των πολιτών και μας το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας, από τη στιγμή που δεν γίνονται άλλες επιλογές, όπως οι εν κρυπτώ απευθείας αναθέσεις ύψους 7 δισ. που έχει κάνει η κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., «η κοινωνική δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης λαμβάνει ουσιώδη πολιτικά χαρακτηριστικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!