Skip to main content

Ενδιαφέρον Μελισσανίδη για το μερίδιο Λάτση στα ΕΛΠΕ καταγράφει το bankingnews.gr

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Μελισσανίδη να επενδύσει ένα δισ. ευρώ στα ΕΛ.ΠΕ. εξαγοράζοντας το μερίδιο 47,1% της Paneuropean Oil & Industrial Holdings S.A. (της οικογένειας Λάτση) και το management του ομίλου διύλισης και εμπορίας καυσίμων, καταγράφει το bankingnews.gr, σε ανυπόγραφο δημοσίευμα, αποδίδοντας την πληροφορία σε τραπεζικούς κύκλους.

Από την αρχή τονίζεται ότι «Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει deal και εάν ο Μελισσανίδης θα αποκτήσει το 47,1% των ΕΛΠΕ – Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς Έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά».

Μετά την επιτυχημένη και άκρως επικερδής έξοδο του από τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχοντας τεράστια ρευστότητα, εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ισχυροποίησή του στον κλάδο των πετρελαιοειδών, στον οποίο ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται μέσω της Aegean Oil.
Αν και πηγές προσκείμενες σε κύκλους του Δ. Μελισσανίδη δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, ωστόσο οι τραπεζικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά «έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ Μελισσανίδη και εκπροσώπων της οικογένειας Λάτση και το ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στα Ελληνικά Πετρέλαια»

διαβάστε περισσότερα στο bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!