| I |

Θ. Κιουρτζής: Πέφτει από σήμερα λόγω επιδότησης η τιμή του πετρελαίου κίνησης

διαβάσαμε στο newsit.gr

Πάνω από 0,15 λεπτά το λίτρο υποχωρεί από την Παρασκευή (01.04.2022) το πετρέλαιο κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Τι αναμένεται με την τιμή της βενζίνης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Θέμης Κιουρτζής, «η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα πέσει αρκετά. Η επιδότηση που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων είναι 0,15 λεπτά ανά λίτρο και επειδή το πετρέλαιο έχει πτωτική πορεία, θα δούμε την τιμή του να πέφτει ακόμη παραπάνω…

Από σήμερα (σ.σ. Παρασκευή 01.04.2022) ή αύριο (Σάββατο 02.04.2022) θα δούμε πτώση της τιμής στα μεγάλα αστικά κέντρα, διότι ξεκίνησαν ήδη οι ανεφοδιασμοί πετρελαίου κίνησης. Ωστόσο, στην επαρχία και τα νησιά που θα αργήσει παραπάνω ο ανεφοδιασμός, θα υπάρξει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά και σε περίπτωση αύξησης της τιμής θα συμβεί το ίδιο πράγμα», διευκρινίζει.

Σε συνέντευξή του στο GRTimes.gr o πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής σημειώνει ότι στους πίνακες των πρατηρίων στα μεγάλα αστικά κέντρα και έπειτα σε επαρχία και νησιά για το πετρέλαιο κίνησης, θα τοποθετηθούν νέες, χαμηλότερες, τιμές.

Όμως, η τιμή της βενζίνης παραμένει στα «ψηλά», με το τοπίο να θεωρείται «θολό» από τους βενζινοπώλες.

Σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή, οι περισσότεροι βενζινοπώλες είχαν φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να μην αγοράσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου κίνησης, διότι γνώριζαν πως η τιμή θα κατέβει. Παρόλα αυτά, χρειάζεται πρώτα να τελειώσει το συγκεκριμένο απόθεμα και στη συνέχεια να προμηθευτούν με την τιμή της επιδότησης για να κατεβάσουν και αυτοί με τη σειρά τους την τιμή.

«Οι περισσότεροι είχαν φροντίσει να προμηθευτούν μικρές ποσότητες πετρελαίου για 2 – 3 μέρες, επειδή γνώριζαν ότι θ’ αλλάξουν οι τιμές», εξήγησε.

Τι γίνεται με την τιμή της βενζίνης

Σταθερή θα παραμείνει η τιμή της βενζίνης με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων να συμπληρώνει στο GRTimes.gr πως το τοπίο είναι αρκετά «θολό», αλλά η αύξησή της δεν είναι δικαιολογημένη όσον αφορά τον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

«Οι προσαυξήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε θεωρώ ότι δεν επηρέασε τόσο πολύ την κατάσταση, διότι η Ρωσία ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρή χώρα στον πετρελαιογενή τομέα. Επίσης, από την ώρα που δεν έχει ανοίξει κάποια πλατφόρμα επιδότησης για την βενζίνη, δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι στην τιμής της».

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Αρχές του μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμη η κάρτα καυσίμων, με την οποία θα δοθεί η επιδότηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Η διαδικασία πληρωμών θα κρατήσει για τρεις μήνες και θα γίνεται μέσα από το www.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να «αποθηκεύσουν» το ποσό που τους αναλογεί μέσα σε ένα «ηλεκτρονικό πορτοφόλι» στο κινητό τους τηλέφωνο. Σε κάθε περίπτωση, τις επόμενες ημέρες – πιθανότατα και μέσα στην εβδομάδα – θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση που θα περιγράφει με λεπτομέρειες τη διαδικασία.

Οι πρώτες πληρωμές υπολογίζεται να γίνουν τις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου, αρκεί οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν κάνει την αίτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βελετάκης Ν. Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Αλέξανδρος Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!