Skip to main content
| I | ,

Νέος γύρος αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων

διαβάσαμε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Tην ανιούσα παίρνουν εκ νέου οι τιμές καυσίμων στα πρατήρια. Οι τιμές χονδρικής ακολούθησαν την περασμένη εβδομάδα ανοδική πορεία, η οποία αναμένεται να αποτυπωθεί στις τιμές των πρατηρίων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε ένα νέο γύρο ανατιμήσεων των καυσίμων που η αμόλυβδη βενζίνη θα βρεθεί στην περιοχή των 2 έως 2,2 ευρώ, με τις παραμεθόριες περιοχές να βρίσκονται στα όρια των 2,3 έως 2,5 ευρώ το λίτρο.

Οι τιμές της λιανικής τις τελευταίες ημέρες υποχωρούσαν συνεχώς. Από 2,11 ευρώ το λίτρο που έφτασε στις 13 Μαρτίου 2022 η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης, την περασμένη Τετάρτη 22 Μαρτίου υποχώρησε στα 2,04 ευρώ (υποχώρηση 3,3%).

Η πορεία αυτή ωστόσο χθες αναστράφηκε με τη μέση τιμή της βενζίνης να διαμορφώνεται σε 2,056 ευρώ και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Οι τιμές χονδρικής στα καύσιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓ Εμπορίου πήραν την ανιούσα από το περασμένο Σάββατο. Τότε το κυβικό μέτρο καυσίμου έφτασε σε χαμηλότερο σημείο για τον τελευταίο μήνα (1.498,76 ευρώ).

Έκτοτε οι τιμές χονδρικής σταδιακά αυξάνονται. Ενδεικτικά η τιμή του κυβικού μέτρου της απλής βενζίνης την Πέμπτη ανήλθε σε 1.553,72 ευρώ.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) «η ανοδική πορεία των τιμών χονδρικής σε όλα τα καύσιμα (βενζίνες, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, υγραέρια) συνεχίζεται, με πρόβλεψη για πολύ σημαντικές αυξήσεις τιμών διυλιστηρίου στις νέες παραγγελίες».

Τις μεγαλύτερες αυξήσεις η ΠΟΠΕΚ τις αναμένει στα πετρέλαια, καθώς η προθεσμιακή τιμή του Brent για τα μελλοντικά συμβόλαια παράδοσης καυσίμων Ιουνίου, κινούνται πάνω από τα 120 δολ. ΗΠΑ το βαρέλι.

«Αυτό που συνέβη με το πετρέλαιο, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν»

«Αυτό που συνέβη με το πετρέλαιο, δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ, Θέμης Κιουρτζής υπογραμμίζοντας την απότομη αύξηση της τιμής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή χονδρικής του πετρελαίου κίνησης χθες έκλεισε σε 1.479,22, μόλις 5% χαμηλότερα από την τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης.

«Το πετρέλαιο πήρε 40 λεπτά το λίτρο μέσα σε 11 ημέρες, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου», σημειώνει ο κ. Κιουρτζής προσθέτοντας ακόμη ότι μέσα στην τελευταία εβδομάδα (από τις 18 Μαρτίου), το πετρέλαιο κίνησης πήρε ξανά επιπλέον 175 ευρώ το κυβικό μέτρο (17,5 λεπτά το λίτρο).

διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στο parapolitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!