Skip to main content
| I | ,

Παράταση για το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων

Με την ανάπτυξη του αυτοματοποιημένου συστήματος ενεργοποίησης των Εκθέσεων Αποβλήτων δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων να υποβάλλουν εκθέσεις αποβλήτων μετά τη λήξη της προθεσμίας μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον Νόμο 4819/2021 – παρ. 2 και ειδικότερα στο Άρθρο 53, μετά την πάροδο της προθεσμίας που ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρου 8 της υπ’ αρ. 43942/4026/2016 (Β’ 2992) κοινής απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως εκάστοτε ισχύει, επιτρέπονται στους υπόχρεους της παρ. 1:

α. Η υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την εκπνοή της
προθεσμίας υποβολής, κατόπιν πληρωμής ηλεκτρονικού παράβολου ύψους:
* διακοσίων (200) ευρώ για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, και
* εκατό (100) ευρώ για τις δραστηριότητες συλλογής και μεταφοράς.

β. Η διόρθωση υποβληθείσας δήλωσης, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής, κατόπιν πληρωμής ηλεκτρονικού παράβολου ύψους εκατό (100) ευρώ.
Η Εκπρόθεσμη και η Τροποποιητική υποβολή αφορούν σε περιπτώσεις του τρέχοντος έτους αναφοράς.

Η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης και τροποποίησης υποβληθείσας δήλωσης έτους 2020 για το ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων θα παρέχεται έως 30.06.2022 για εκπρόθεσμες δηλώσεις και έως 30.09.2022 για τροποποιητικές δηλώσεις.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης δεν έχει δηλώσει εμπρόθεσμα ούτε μία κίνηση αποβλήτων και δεν έχει επιλέξει την μηδενική, έχει τη δυνατότητα να υποβάλει εκπρόθεσμη Έκθεση Αποβλήτων με την καταβολή ηλεκτρονικού παραβόλου.

Το κόστος χορήγησης του Ηλεκτρονικού Παραβόλου του ΗΜΑ για την Εκπρόθεσμη υποβολή Έκθεσης Αποβλήτων ορίζεται:
* Για εγκαταστάσεις: 200 €
* Για δραστηριότητες Συλλογής και Μεταφοράς: 100 €

Το χρονικό διάστημα που θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν αίτημα, αλλά και να συμπληρώσουν την Έκθεση Αποβλήτων είναι τρεις (3) μήνες από την στιγμή (ημερομηνία) που κλείνουν οι Εκθέσεις Αποβλήτων. Για το χρονικό διάστημα αυτό, ο χρήστης θα έχει την παρακάτω επιλογή στις Εκθέσεις Αποβλήτων.

* κατεβάστε το σχετικό αρχείο PDF – Οδηγός για το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!