Skip to main content
| I | , ,

Ανεβαίνουν οι τιμές ντίζελ και adblue

το διαβάσαμε στο Troxoi&Tir

Διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις στα καύσιμα με το πετρέλαιο σήμερα (02/03/22) να έχει μέση πανελλαδική τιμή πώλησης στην αντλία στα 1,665 ευρώ/ λίτρο, όταν την ίδια περυσινή ημερομηνία η μέση τιμή ήταν 1,312 ευρώ/ λίτρο, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 27%.

Ανοδικά κινείται και το adblue, με τη συσκευασία των 10 λίτρων να πωλείται σήμερα στα 19,5 ευρώ (1,95 ευρώ/ λίτρο) και το χύμα να πωλείται στα 1,18 ευρώ/ λίτρο. Πέρυσι, την ίδια εποχή, το 10λίτρο επωλείτο 14 ευρώ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αύξηση στο adblue είναι της τάξης του 39,3%, ιδιαίτερα υψηλή, με συνέπεια το συνολικό κόστος κίνησης των βαρέων οχημάτων φορτηγών και λεωφορείων να αυξάνει δραματικά. Σημειώνουμε ότι η κατανάλωση του adblue είναι από 5% έως 10% επί της κατανάλωσης του ντίζελ με την υψηλότερη κατανάλωση να έχουν τα οχήματα μόνο με ASR και τη χαμηλότερη τα οχήματα με ASR και EGR.

Στο πετρέλαιο τώρα, οι μεγάλες διαφορές στις τιμές του παραμένουν, με ακριβότερους τους νομούς Κεφαλληνίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και φθηνότερους τους νομούς Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ημαθίας, Σερρών και Αττικής.

Ακολουθούν οι τιμές ντίζελ, περυσινές και φετινές κατά νομό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!