Skip to main content
| I | ,

Μείωση του ΕΦΚ καυσίμων στα επαγγελματικά αυτοκίνητα και ειδική χρηματοδοτική μέριμνα για τους εξαγωγείς ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

διαβάσαμε στο metaforespress.gr:

Δέσμη μέτρων προς ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις των α’ υλών και το ράλι στις τιμές της ενέργειας προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), με επιστολή του, προς του υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, «το ΒΕΘ γίνεται καθημερινά αποδέκτης της ανησυχίας των μελών του, τα οποία βλέπουν την άνοδο των τιμών ενέργειας, πρώτων υλών και μεταφορικών να τορπιλίζουν τους προϋπολογισμούς τους με αποτέλεσμα να αγωνιούν για το αν θα καταφέρουν να επιβιώσουν επιχειρηματικά.

Μάλιστα στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου επί τάπητος τέθηκε το θέμα της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, οι ανατιμήσεις αγαθών και α΄ υλών, η άνοδος του πληθωρισμού καθώς και τα πρώτα κυβερνητικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

Το ΒΕΘ προτείνει:

1. Μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με τη διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία.

2. Επιδότηση του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τις επιχειρήσεις διότι σε πάρα πολλές από αυτές αποτελεί βασικότατο συντελεστή του κόστους των παραγόμενων προϊόντων τους.

3. Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά αγαθά και μεταφορά τους από το 13% στο 6%.

4. Επιδότηση των ΜμΕ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ώστε να παράγουν μέρος του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν.

5. Ειδική χρηματοδοτική μέριμνα για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις για προμήθεια α΄ υλών και προετοιμασία παραγγελιών προς εξαγωγή.

6. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

7. Κυβερνητική μέριμνα για “άνοιγμα” της στρόφιγγας του τραπεζικού συστήματος για στήριξη της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!