Skip to main content

Υποβολή Υπεύθυνων Δηλώσεων κατασκευαστών λογισμικού Εισροών – Εκροών

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΦΟΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Προθεσμία ενός μήνα, μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021 έχουν οι εταιρείες κατασκευής λογισμικών συστημάτων για πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης (δεν αφορά πρατήρια ή εγκαταστάστες), για να υποβάλλουν στην ΑΔΔΕ υπεύθυνες δηλώσεις των κατασκευαστών λογισμικού εισροών – εκροών.
Σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 6 της υπ’ αριθμ. Φ2-1617/07-12-2010 (ΦΕΚ 1980/Β/2010) KYA, όπως τροπ. με την παρ. 13 του άρθρου 1 της υπ’ αριθμ. οικ. 79789/31.12.2014 KYA (ΦΕΚ 3678/Β/2014) και ισχύει, ως κατασκευαστές λογισμικού συστημάτων παρακολούθησης εισροών εκροών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και εγκαταστάσεις πωλητών πετρελαίου θέρμανσης, είναι υποχρεωμένοι στην υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης Λογισμικού προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τόσο για την αρχική, όσο και για κάθε νέα έκδοση λογισμικού.
Στην Υπεύθυνη Δήλωση Λογισμικού προβλέπεται να δηλώνεται ότι το λογισμικό πληροί απαρέγκλιτα τις απαιτήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας, να γνωστοποιούνται τα στοιχεία ταυτοποίησής του και να περιγράφονται οι μεταβολές από την προηγούμενη έκδοση αυτού.
Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να συμπληρωθεί και να αποσταλλεί μέχρι 10 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση date.1.fuel@aade.gr, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

Η Υπεύθυνη Δήλωση Λογισμικού θα υπογραφεί από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, είτε ψηφιακά, είτε με φυσική υπογραφή του θεωρημένη οπωσδήποτε για το γνήσιο αυτής, από αρμόδια αρχή και με τη σφραγίδα της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!