Skip to main content
| Notaka |

Ανοίγει έως 15 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Μέχρι τις 15 του μηνός εκτιμάται ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.

Εντός του μήνα επίσης αναμένεται να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021. Εν αναμονή και των αποφάσεων της κυβέρνησης για τους κλάδους για τους οποίους θα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα μετά τις 14 Δεκεμβρίου,  το οικονομικό επιτελείο θα επικαιροποιήσει αντίστοιχα και τις παρεμβάσεις για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης προκειμένου μέχρι τις 15 του μηνός να ανοίξει η πλατφόρμα. Στόχος παραμένει η καταβολή της προκαταβολής του επιδόματος θέρμανσης έως το τέλος του έτους.

Με τα σχετικά ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας να είναι αναρτημένα στο TaxisNet εδώ και ημέρες, ο ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταβολή τους και μετά το τέλος Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το ενδεχόμενο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αξιολογείται «όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε στην άλλη άκρη ότι υλοποιείται».

Τις επόμενες ημέρες, όταν θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για το ποιοι κλάδοι της οικονομίας θα επαναλειτουργήσουν μετά τις 14 του μηνός, το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στην επικαιροποίηση των μέτρων στήριξης. Σε αυτά περιλαμβάνονται :

·        η παράταση της καταβολής αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση είναι σε αναστολή

·        η αναστολή πληρωμής φορολογικών & ασφαλιστικών οφειλών Δεκεμβρίου έως το τέλος Απριλίου

·        η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας

·        η μείωση ενοικίου κατά 40%.

Ανάλογα με το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο τέλος του έτους, το οικονομικό επιτελείο θα αξιολογήσει τα δεδομένα προκειμένου να καταλήξει στα μέτρα στήριξης που θα χρειαστεί να ληφθούν από τον Ιανουάριο.

Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνεται η διαδικασία καταβολής στους δικαιούχους του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Τον Ιανουάριο θα υπάρξει ο 5ος κύκλος με το ΥΠΟΙΚ να σχεδιάζει η καταβολή της ενίσχυσης να πραγματοποιηθεί το α΄15νθήμερο του Ιανουαρίου.  Στις προϋποθέσεις  περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων :

·        η μη επιστροφή του 50% της οικονομικής ενίσχυσης

·        η επιχείρηση που θα λάβει τη στήριξη δεν θα μπορεί να προβεί σε απολύσεις έως τον Ιούνιο του 2021

·        θα ληφθούν υπόψη η μείωση του τζίρου για τους μήνες Σεπτέμβριο-Δεκέμβριο 2020.

Μάλιστα το Μάρτιο, πιθανότατα, θα ακολουθήσει και 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής καθώς στόχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, είναι να συνεχιστεί η στήριξη επιχειρήσεων ακόμα κι όταν θα υπάρχουν τα πρώτα σημάδια «εξόδου» από την υγειονομική κρίση.

Ραλλού Αλεξοπούλου naftemporiki

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!