Skip to main content
| Notaka | ,

Συνάντηση της Π.Ο.Π.Ε.Κ. με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ)Ανακήρυξη υποψηφίων αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο  Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Ελλάδας | Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Δυτικής ΕλλάδαςΚατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) από 16/9/2020 για συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή, πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, διάρκειας 2,5 ωρών, όπου ήταν παρόντες: ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ο Γεν. Διευθυντής Τελωνείων κ. Κωνσταντίνος  Μουρτίδης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ελέγχων κ. Ιωάννης Κατσίπης, ο Δ/ντής Ανάπτυξης Τελωνιακών Εφαρμογών κ. Λάζαρος Καπλάνογλου, ο Σύμβουλος του Διοικητή επί θεμάτων πληροφορικής κ. Απόστολος Μπούτος και ο σύμβουλος επί τελωνιακών θεμάτων κ. Αντώνιος Πυργιώτης.   

Εκ μέρους της ΠΟΠΕΚ,  παρέστησαν: ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ασμάτογλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαζήσης, ο Γ. Γραμματέας κ. Ηρακλής Ξυδάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης κ. Θέμης Κιουρτζής.


Η Ομοσπονδία μας ανέπτυξε και ζήτησε λύσεις επί των τρεχόντων ζητημάτων αλλά και χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Συγκεκριμένα:

  • Την κατάργηση του πληροφοριακού συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ και την ανάκληση των σχετικών άδικων, παράλογων και εξοντωτικών προστίμων εις βάρος των πρατηριούχων, που προκύπτουν κατά την διαδικασία καταχώρησης στοιχείων κινήσεων πετρελαίου θέρμανσης.
  • Την ανάκληση προστίμων με αναδρομική ισχύ για τη μη ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων παραστατικών στην ΑΑΔΕ. Τεκμηριώθηκαν από την ΠΟΠΕΚ οι δυσχέρειες συμβατότητας και πρακτικών καθυστερήσεων προσαρμογής που προέκυψαν, καθώς και το γεγονός ότι δεν αποτελεί ευθύνη του πρατηριούχου η μη διαβίβαση ηλεκτρονικών δεδομένων στην ΑΑΔΕ, από τη στιγμή που ο πρατηριούχος έχει δώσει την αντίστοιχη εντολή.
  • Την πάταξη της παραβατικότητας και του λαθρεμπορίου στο χώρο των καυσίμων που επιφέρουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πρατηρίων και καθιστούν μη βιώσιμες τις νόμιμες επιχειρήσεις.Η ΠΟΠΕΚ ανέπτυξε σχετικές προτάσεις, που θα δώσουν οριστική λύση στο χρόνιο ζήτημα της παραβατικότητας.
  • Επίσης, διευκρινίστηκε ότι, η διαδικασία διάθεσης και διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης παραμένει χωρίς μεταβολές από την λήξη της προηγούμενης περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης 2019-2020, όπως επίσης δόθηκαν και διευκρινίσεις σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση με το νέο σύστημα mydata, ώστε να μην δημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα για τον πρατηριούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!