Skip to main content
| Notaka |

“ΤΕΑΠΥΚ Αλλαγές στην Επικουρική Ασφάλιση”.

Επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων προς τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα προβλήματα που ανέκυψαν  κατά την καταβολή της αποζημίωσης των 600 ευρώ | Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

ΘΕΜΑ: Υπαγωγή στην ασφάλιση των κλάδων Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών των Μη Μισθωτών, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-9 του ν. 4670/20 “Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και άλλες διατάξεις», προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η μετονομασία, από 1.3.2020, του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) σε Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) και η ένταξη, την ίδια ημερομηνία, στον e-ΕΦΚΑ των Κλάδων Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), το οποίο καταργείται.

Ειδικότερα, με το άρθρο 41 του νέου νόμου τροποποιείται το άρθρο 37 του ν.4052/2012, που αφορά στα ασφαλιστέα πρόσωπα του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης και του Κλάδου Εφάπαξ Παροχών του πρώην Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., ήδη eΕΦΚΑ, όπως είχε αντικατασταθεί με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν.4387/2016.

Με την παρούσα κοινοποιείται το νομικό πλαίσιο υπαγωγής στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ των κλάδων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών καθώς και τα ασφαλιστέα πρόσωπα των Μη Μισθωτών, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων με βάση τον φορέα κύριας ασφάλισης.

Η  Εγκύκλιος είναι διαθέσιμη  ΕΔΩ,

https://diavgeia.gov.gr/doc/97%CE%9F%CE%9646%CE%9C%CE%91%CE%A0%CE%A3-9%CE%981?inline=true

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!