Skip to main content
| Notaka |

“Εμ. Μακρόν: Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο”.

 

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κοινός μας στόχος είναι να επιστρέψει η σταθερότητα στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ απευθυνόμενος προς την Τουρκία την κάλεσε «να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες, να σταματήσουν φυσικά οι γεωτρήσεις».

«Δεν είμαστε αφελείς» αλλά οι χώρες της Med7 θέλουν να ξαναρχίσουν έναν «διάλογο καλή τη πίστει» με την Τουρκία, ξεκαθάρισε ο Εμανουέλ Μακρόν, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της συνόδου της Med7, στην Κορσική, στέλνοντας μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο κατά των απειλών της γείτονας χώρας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στη Ρωσία και την Τουρκία, κατήγγειλε kai το «ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων» στη Μεσόγειο, από τη Λιβύη μέχρι τη Συρία.

«Η Μεσόγειός μας είναι σήμερα το θέατρο παρατεταμένων συγκρούσεων, στη Συρία, στη Λιβύη (…) Το ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας, όπως και της Τουρκίας, μας ανησυχούν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Παράλληλα, έστειλε και μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την Μόρια λέγοντας «η Γαλλία και η Γερμανία θα ενώσουν δυνάμεις και θα προτείνουμε να αναλάβουμε και εμείς ασυνόδευτους ανηλίκους,»,  υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να ανανεώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία, να δουλέψει ο μηχανισμός επανεισδοχής».

ΠΗΓΗ: Liberal.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!