Skip to main content
| I |

“Βουτιά 7,6% το αργό, έχασε τα $40 το Brent”.

Κέρδη 3% για το πετρέλαιο εν αναμονή της συνάντησης του OPEC+ | Liberal.gr

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο έκλεισε την Τρίτη το πετρέλαιο, καθώς η βουτιά των δεικτών της Wall Street και η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις τιμές για το πετρέλαιο της έπληξαν καίρια την επενδυτική ψυχολογία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 3,01 δολ. ή 7,6% και έκλεισε στα 36,76 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent Νοεμβρίου από την πλευρά του υποχώρησε 2,23 δολ. ή 5,3% στα 39,78 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Η κατρακύλα των τιμών ακολούθησε την ελεύθερη πτώση των δεικτών της Wall Street σήμερα αλλά και την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει τις επίσημες τιμές για αγοραστές από την Ασία, κάτι που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένδειξη αδύναμης ζήτησης.

Ειδικότερα, η κρατική Aramco μείωσε τις τιμές για το Arab Light προς την Ασία για δεύτερο διαδοχικό μήνα, ενώ αναμένεται να μειώσει τις τιμές και για τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο.  

Η μείωση των τιμών ξεπέρασε μάλιστα τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η εταιρεία μείωσε τις τιμές για τις εξαγωγές στην Ασία τον Οκτώβριο κατά 1,40 δολ. το βαρέλι έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για μείωση κατά 1 δολ. το βαρέλι σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

ΠΗΓΗ: capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!