Skip to main content
| Notaka

07:15 «Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)/Μεταβολής Στοιχείων και Έναρξης/Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας”.

Επιταχύνονται από την ΑΑΔΕ οι διαδικασίες για μείωση της ...

Τροποποίηση της ΠΟΛ 1006/31-12-2013 (Β΄19/2014) απόφασης Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)/Μεταβολής Στοιχείων και Έναρξης/Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας», όπως ισχύει.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο Μόνο

Τροποποιούμε την ΠΟΛ 1006/31-12-2013 (Β΄19/2014) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, «Διαδικασία και δικαιολογητικά Απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)/Μεταβολής Στοιχείων και Έναρξης/Μεταβολής και Διακοπής Επιχειρηματικής Δραστηριότητας», όπως ισχύει, ως ακολούθως:

α) Το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 10 αντικαθίσταται και μετά από αυτό προστίθενται νέα εδάφια ως εξής:

«Οι δηλώσεις της παρούσας, συμπληρώνονται και υποβάλλονται εις απλούν, από το φορολογούμενο ή το νόμιμο εκπρόσωπό του με την επίδειξη του, κατά περίπτωση, στοιχείου ταυτότητας στον υπάλληλο του Τμήματος ή του Γραφείου Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ. ή αποστέλλονται με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον υπάλληλο του Τμήματος ΙΓ΄- Υπηρεσίας myAADElive της 3 Διεύθυνσης Ελέγχων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.), εφόσον ο φορολογούμενος, φυσικό πρόσωπο, επιλέξει την εγγραφή ή και έναρξη στο φορολογικό Μητρώο με τη διαδικασία αυτή.

Ο φορολογούμενος φυσικό πρόσωπο που επιλέγει την υπηρεσία myAADElive για να λάβει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή να προβεί σε Έναρξη Εργασιών, επικοινωνεί με τη Φορολογική Διοίκηση κατόπιν ραντεβού μέσω βιντεοκλήσης . Η συνομιλία βιντεοσκοπείται και το αρχείο παραμένει στη διάθεση της Φορολογικής Διοίκησης, για λόγους απόδειξης του ελέγχου ταυτοπροσωπίας.».

Η Απόφαση είναι διαθέσιμη  ΕΔΩ,

 https://www.aade.gr/sites/default/files/2020-08/a1188_2020.pdf

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!