Skip to main content
| I |

“Υπάλληλος που απολύθηκε από την BP, κέρδισε 200.000 αποζημίωση”.

H BP κόβει 10.000 θέσεις εργασίας | Euronews

 Δημοσίευσε βίντεο παρωδία με τον Χίτλερ σατιρίζοντας τον πετρελαϊκό κολοσσό στις διαπραγματεύσεις για αυξήσεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να σατιρίζουν τους εργοδότες τους, υποστήριξαν τα σωματεία.

 

Αποζημίωση 200.000 δολ. κέρδισε υπάλληλος της BP στην Δυτική Αυστραλία, ο οποίος απολύθηκε διότι σατίρισε τα αφεντικά του με ένα κλασικό στιγμιότυπο από την ταινία που περιγράφει τις τελευταίες ώρες του Αδόλφου Χίτλερ και των στενών συνεργατών του.

Υπάλληλος που απολύθηκε από την BP, κέρδισε 200.000 αποζημίωση

Ο Σκοτ Τρέισι, που δούλευε ως τεχνικός στην BP, σύμφωνα με το BBC, δημοσίευσε το συγκεκριμένο βίντεο παρωδία με τον Χίτλερ από την ταινία “Downfall” («Η Πτώση») για να διακωμωδήσει τη στάση του πετρελαϊκού κολοσσού κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τα εργατικά σωματεία για τις μισθολογικές αυξήσεις.

Η ανάρτηση του βίντεο έγινε σε ένα κλειστό γκρουπ στο Facebook χωρίς μάλλον να περιμένει ο ίδιος να αντιδράσει έτσι εκδικητικά η εταιρεία. Με κάποιον τρόπο έφτασε στα μάτια και τα αυτιά των υπευθύνων προσωπικού της BP, που δεν γέλασαν καθόλου και έδειξαν στον Τρέισι την πόρτα της εξόδου, χαρακτηρίζοντας το βίντεο «απίστευτα προσβλητικό και άκομψο».

O εργαζόμενος δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και κινήθηκε νομικά, αλλά έχασε την υπόθεση καθώς το βίντεο κρίθηκε προσβλητικό. Στη συνέχεια έκανε έφεση και το δικαστήριο τελικά αποφάσισε υπέρ του και επαναπροσλήφθηκε.

Επίσης θα λάβει αποζημίωση 200.000 δολαρίων που αντιστοιχεί στους χαμένους μισθούς της διετίας και σε ασφαλιστικές εισφορές. «Το να ταλαιπωρείς έναν εργαζόμενο επειδή κάποιοι μεγαλόσχημοι δεν κατάλαβαν ένα αστείο δεν αποτελεί σωστή εταιρική συμπεριφορά», σχολίασε σε εφημερίδα της Αυστραλίας ο γραμματέας της ένωσης εργατών της χώρας.

Στο πλευρό του βρέθηκε και η Ένωση Εργαζομένων που βρήκε το απόσπασμα «πολιτιστικά άσχετο» από τα πραγματικά γεγονότα. Πρόσθεσε δε, ότι έχουν υπάρξει «χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις σατιρικής απεικόνισης».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Εργαζομένων της Αυστραλίας, Ντάνιελ Γουόλτον, χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μπορούν να σατιρίζουν τους εργοδότες τους στον ελεύθερο χρόνο τους.

«Τη μέρα που αυτό το δικαίωμα θα χαθεί, θα είναι μία μαύρη μέρα για την Αυστραλία», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!