Skip to main content
| I |

“Η BP σχεδιάζει να εκποιήσει αρκετά περιουσιακά στοιχεία για να ενισχύσει τις ανανεώσιμες επενδύσεις”.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η BP αποφάσισε να πουλήσει πολλά περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για να αυξήσει τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με έκθεση του Reuters, η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει με την εκποίηση, ακόμη και αν ανακάμψουν οι τιμές του αργού.

Πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η στρατηγική συζητήθηκε σε συνάντηση στελεχών της BP τον περασμένο μήνα, όταν η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου μείωσε την πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου στα 55 $ το βαρέλι.

Στη συνέχεια, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης να κάνει κράτηση για μια σειρά απομειώσεων χωρίς μετρητά και χρεώσεις έως και 17,5 δισ. Δολάρια (14 δισ. £) λόγω του αντίκτυπου της κρίσης Covid-19.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, η BP επιδιώκει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 1Mbpd, ή 40%, έως το τέλος του 2030.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bernard Looney αναφέρθηκε από το Reuters: «Καθώς εξετάζουμε τις προοπτικές για την BP τα επόμενα χρόνια και καθώς βλέπουμε την παραγωγή να μειώνεται κατά 40%, είναι σαφές ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον εξερεύνηση για να χρηματοδοτήσουμε νέα ανάπτυξη .

“Δεν θα εισέλθουμε σε νέες χώρες για εξερεύνηση.”

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!