Skip to main content
| I |

08:10 “Η BP θα κινηθεί σε μεγάλο βαθμό σε εξαγορές και εκποιήσεις για να παραδώσει νέα στρατηγική, λέει η GlobalData”.

H BP κόβει 10.000 θέσεις εργασίας | Euronews

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση της στρατηγικής της BP για μετάβαση από μια διεθνή εταιρεία πετρελαίου σε μια διεθνή εταιρεία ενέργειας,

Ο Scargill, Managing Oil & Gas Analyst στο GlobalData, μια κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης, προσφέρει την άποψή του σχετικά με αυτήν τη μετάβαση.

«Η BP έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την ευθυγράμμιση της επιχείρησής της εντός πέντε και δέκα ετών. Μια αναθεώρηση αυτής της κλίμακας θα απαιτήσει σημαντικές κινήσεις στην αγορά M&A, εάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο στοχευμένο χρονικό πλαίσιο.

«Μεταξύ των σχεδίων ανάπτυξής της για πηγές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο στόχος της BP για ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Τα σημαντικότερα ενδιαφέροντά της για ανανεώσιμες πηγές, επί του παρόντος, προέρχονται από το μερίδιο 50% της Lightsource BP, η οποία στοχεύει στα 10GW έως το 2023. Για να φτάσει τα 20GW έως το 2025 και το 50GW έως το 2030, πιθανότατα θα απαιτηθούν σημαντικές αποκτήσεις πέρα ​​από την επέκταση των κεφαλαιουχικών δαπανών που έχει η BP ορίζεται.

«Όσον αφορά το παραδοσιακό τμήμα πετρελαίου και φυσικού αερίου, η BP θα πρέπει να εκφορτώσει περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι υψηλού επιπέδου για να επιτύχει τους στόχους της για βελτίωση των αποδόσεων κεφαλαίου από μια μειωμένη βάση περιουσιακών στοιχείων. Παρακολουθεί τον προηγούμενο στόχο εκποίησης 15 δισ. Δολαρίων με στόχο 25 δισ. Δολάρια για την περίοδο 2020-25. Τα περιουσιακά στοιχεία που πιθανότατα θα διατεθούν στην αγορά είναι κληρονομικές θέσεις με μικρό αναπτυξιακό δυναμικό. “

ΠΗΓΗ: hellenicshippingnews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!