Skip to main content
| I |

“Μεγάλη έλλειψη καυσίμων στην Πορτογαλία – Συνεχίζεται η απεργία”.

Μεγάλη έλλειψη καυσίμων στην Πορτογαλία - Συνεχίζεται η απεργία

 

Η κυβέρνηση του Antonio Costa έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση ενεργειακής ανάγκης και έχει επιβάλλει δελτίο στα καύσιμα από τα πρατήρια
Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών βυτιοφόρων και μεταφορέων επικινδύνων φορτίων στην Πορτογαλία, χωρίς να διακρίνεται προς το παρόν φως στο τούνελ.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων δήλωσε έτοιμη για διάλογο με τους εργοδότες, αλλά οι τελευταίοι αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «με το πιστόλι στον κρόταφο», όπως λένε, υποστηρίζοντας ότι πρώτα πρέπει να λήξει η απεργία.
Η κυβέρνηση του Antonio Costa έχει κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση ενεργειακής ανάγκης και έχει επιβάλλει δελτίο στα καύσιμα από τα πρατήρια, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή παράλυση εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν την τροφοδοσία των αεροδρομίων και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπως η Πυροσβεστική. 
Ωστόσο, η τακτική της πολιτικής επιστράτευσης από μια αριστερή κυβέρνηση καταγγέλλεται από αριστερά κόμματα και ο οργανώσεις, όπως το ελληνικό ΠΑΜΕ.
Οι ελλείψεις είναι ορατές ιδίως στις νότιες και παράκτιες περιοχές, όπου βρίσκονται τα περισσότερα παραθεριστικά θέρετρα. 
Λόγω της έλλειψης καυσίμων, όλο και περισσότεροι Πορτογάλοι διασχίζουν τα σύνορα της χώρας με την Ισπανία για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

ΠΗΓΗ: worldenergynews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!