Skip to main content
| I |

“Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων της ΕΚΟ στον Ασπρόπυργο”.

 Σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων που λειτουργεί στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου Αττικής προχωράει η ΕΚΟ.

Η αναβάθμιση συνίσταται στην εγκατάσταση και λειτουργία πέντε δεξαμενών αποθήκευσης προσθέτων και αντλιοστασίου προσθέτων.

Πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει:

-5 νέες οριζόντιες κυλινδρικές δεξαμενές αποθήκευσης προσθέτων, όγκου 30 m3 εκάστη, συνολικής χωρητικότητας 150 m3, διαμέτρου 2,5 m και μήκους 6 m, που θα τοποθετηθούν σε στεγανή λεκάνη ασφαλείας στο δυτικό τμήμα του γηπέδου της εγκατάστασης

– αντλιοστάσιο για τη σύνδεση των 5 νέων δεξαμενών αποθήκευσης προσθέτων με την υφιστάμενη εγκατάσταση αποθήκευσης και διακίνησης προσθέτων, συνολικής ισχύος 36ΗΡ, εξοπλισμένου με 7 αντλίες και στέγαστρο

– κατάργηση της λειτουργίας της μονάδας βιολογικής επεξεργασίας (τα υγρά απόβλητα της εγκατάστασης οδηγούνται προς επεξεργασία στους 2 βαρυτικούς ελαιοδιαχωριστές και εν συνεχεία διατίθενται προς περαιτέρω επεξεργασία μέσω κατάλληλα αδειοδοτημένου φορέα).

Η συνολική ισχύς της εγκατάστασης μετά τον εκσυγχρονισμό ανέρχεται σε 1.992,10 ΗΡ, η ισχύς της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων σε 17,0 ΗΡ, των βοηθητικών εγκαταστάσεων 125,7 ΗΡ.

Με βάση της δυναμικότητας της εγκατάστασης, η διακινούμενη ποσότητα υγρών καυσίμων φτάνει τα 2.500.000 m3/έτος.

Για τον εκσυγχρονισμό αυτό, ο Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ Κ. Δημόπουλος αποφάσισε την ανανέωση/τροποποίηση της ΑΕΠΟ για την εγκατάσταση, καθώς και την αναδιατύπωση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών της όρων.

energypress

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!