Skip to main content
| Notaka

“Επεκτείνει τα κέρδη το πετρέλαιο ενόψει νέας συμφωνίας ΟΠΕΚ-Ρωσίας”.

Επεκτείνει τα κέρδη το πετρέλαιο ενόψει νέας συμφωνίας ΟΠΕΚ-Ρωσίας

 Το πετρέλαιο επέκτεινε τα κέρδη άνω των 54 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα, αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε την παρασκευή ότι ο ΟΠΕΚ είναι κοντά σε συμφωνία σχετικά με την επέκταση της περικοπής παραγωγής πετρελαίου και μετά τον Ιούνιο.

Τα συμβόλαια ενισχύθηκαν κατά 0,6% στη Νέα Υόρκη μετά από ένα άλμα 2,7% την Παρασκευή.
Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών , η Ρωσία και άλλα μη μέλη του οργανισμού συμφώνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο να μειώσουν την προμήθεια κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μήνα. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται νέα συνεδρίαση προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.
«Από τη σκοπιά του ΟΠΕΚ είναι σχεδόν σίγουρη μια ανατροπή. Το ερώτημα είναι να δούμε τι θα γίνει με τα μη μέλη», ανέφερε ο Σαουδάραβας ΥΠΕΝ, Khalid al-Falih, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Το αργό πετρέλαιο έχει υποχωρήσει κατά 18% από το peak του στα τέλη Απριλίου, καθώς οι επιδεινούμενες εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας έπληξαν τις παγκόσμιες προοπτικές ανάπτυξης, ενώ η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή τρόμαξε τους επενδυτές.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού (West Texas Intermediate) στα συμβόλαια του Ιουλίου αυξήθηκαν κατά 30 σεντς στα 54,29 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα.
Οι τιμές του Brent για τα συμβόλαια του Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 28 σεντς, ή 0,4%, στα 63,57 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου.
newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!