Skip to main content
| Notaka

“Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου”.

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου

 Πτώση άνω του 2% κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου καθώς η Κίνα άφησε να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει το χαρτί των σπανίων γαιών στον εμπορικό της πόλεμο με τις ΗΠΑ, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι μια συνεχής αντιπαράθεση μπορεί να πλήξει τη ζήτηση για αργό πετρέλαιο.

Οι περιορισμοί στην προσφορά που συνδέονται με τις μειώσεις της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τις πολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή προσέφεραν, ωστόσο, κάποια στήριξη στις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα πτώση 1,56 δολαρίων στα 68,55 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει προηγουμένως στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 68,44 δολαρίων.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 1,43 δολαρίων στα 57,71 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν στο χαμηλό επίπεδο των 57,66 δολαρίων. Και τα δύο συμβόλαια οδεύουν προς την πρώτη μηνιαία πτώση τους εδώ και πέντε μήνες.

Σε μια ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, η Κίνα άφησε να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την κυρίαρχη θέση της στις σπάνιες γαίες για να αντεπιτεθεί στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης

Αν και η Κίνα μέχρι στιγμής δεν έχει πει ξεκάθαρα ότι θα περιορίσει τις πωλήσεις σπανίων γαιών στις ΗΠΑ, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης υπονόησαν εντόνως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο παραγωγός αυτών των πολύτιμων πρώτων υλών και πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης στην εμπορική της διαμάχη με την Ουάσινγκτον», ανέφερε η χρηματιστηριακή εταιρία PVM από το Λονδίνο.

zougla.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!