Skip to main content
| Notaka

“Ο εμπορικός πόλεμος ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου”.

Ο εμπορικός πόλεμος ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου

 Η διένεξη ΗΠΑ-Κίνας εξακολουθεί να επηρεάζει τις τιμές.

Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Δευτέρα λόγω της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Το μπρεντ παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι ενώ οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου γίνονται ορατές και εκτός της αγοράς spot.

«Ο αντίκτυπος από τον εμπορικό πόλεμο είναι περισσότερο μεσοπρόθεσμος παρά μακροπρόθεσμος» εκτιμά ο Edward Bell, αναλυτής εμπορευμάτων της τράπεζας Emirates NBD και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει και τις περικοπές της παραγωγής από την πλευρά του ΟΠΕΚ (και της Ρωσίας) και τον αντίκτυπο που έχουν αυτές στις τιμές. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες εκτός ΟΠΕΚ συμφώνησαν στις 7 Δεκεμβρίου να μειώσουν τη συνολική τους παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για τους πρώτους έξι μήνες του 2019 προκειμένου να εξαλείψουν την υπερπροσφορά της αγοράς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη συμφωνία στο δεύτερο εξάμηνο του έτους προκειμένου να δώσουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου.

Την Δευτέρα το πρωί (11.27 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ καταγράφει πτώση 0,13% στα 68,60 δολάρια και το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 58,22 δολάρια σημειώνοντας πτώση κατά 0,70%.

insider.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!