Skip to main content
| Notaka

“Energean: Η επέτειoς των υδρογονανθράκων και η Υπόγεια Αποθήκη της Nότιας Καβάλας”.

 Energean: Η επέτειoς των υδρογονανθράκων και η Υπόγεια Αποθήκη της Nότιας Καβάλας

 Σαν χθές στα 24 Μαίου του 1981 η Energean ξεκινούσε την παραγωγή του κοιτάσματος φυσικού αερίου στην «Νότια Καβάλα».

Πρόκειται για το πρώτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που τέθηκε ποτέ σε παραγωγή στην χώρα μας, καθώς ο Πρίνος ακολούθησε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Σύμφωνα

με ανάρτησή της Energean στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία συνδέει την ιστορική αυτή επέτειο με το παρόν και την προοπτική μετατροπής του σχεδόν εξαντλημένου, πλέον, κοιτάσματος σε Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου.

Η εταιρεία αναφέρεται, ειδικότερα, στην πρόταση που η ίδια έχει υποβάλει από το 2011 και σημειώνει ότι αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για το project, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την έκφραση “κάλλιο αργά παρά ποτέ”.

Η δημιουργία της Υπόγειας Αποθήκης θα δημιουργήσει ευελιξία, σταθερότητα στο σύστημα και ασφάλεια εφοδιασμού όχι μόνο για την ελληνική αγορά αλλά και για τις περιφερειακές αγορές, τονίζεται χαρακτηριστικά από την Energean. Με βάση τελευταίες πληροφορίες, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές πρόκειται να εκδοθεί Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας της αποθήκης, το οποίο θα έχει τη μορφή Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ).

Μάλιστα η Energean, η οποία έχει την άδεια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος “Νότια Καβάλα”, αναμένεται να ενδιαφερθεί για το συγκεκριμένο project στο πλαίσιο του διαγωνισμού, από κοινού με την γαλλική Engie καθώς και με την Τέρνα Ενεργειακή.

newmoney.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!