Skip to main content
| Notaka

“ΟΠΕΚ: Δεν βιάζεται να αυξήσει την παραγωγή”.

 Tη δέσμευση ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών(ΟΠΕΚ) θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της αγοράς πετρελαίου επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικης Αραβίας, Χαλίντ Αλ-Φαλίχ, εκφράζοντας όμως αμφιβολίες για το εάν υπάρχει έλλειμμα προσφοράς, καθώς τα στοχεία, ειδικά από τις ΗΠΑ, δείχνουν αύξηση των αποθεμάτων.

Μιλώντας από την Τζέντα εν όψει της συνάντησης αξιωματούχων από τα μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες πετρελαιοπαραγωγούς χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, ο κ. Φαλίχ δήλωσε στο Reuters ότι ο ΟΠΕΚ δεν πρόκειται να λάβει απόφαση πριν από τον Ιούνιο για την ημερομηνία συνάντησης των μελών του καρτέλ «Θα είμαστε ευέλικτοι, θα κάνουμε το σωστό και αυτό πράττουμε πάντα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φαλίχ, οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ κατευθύνονται από δύο αρχές: «Η μία είναι να κρατήσουμε την αγορά στην κατεύθυνση της ισορροπίας και τα αποθέματα σε φυσιολογικά επίπεδα. Και η δεύτερη να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της αγοράς. Θα βρούμε τη σωστή ισορροπία, είμαι σίγουρος».

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν χθες ελαφρά, εν μέσω προβληματισμών μήπως η σινο-αμερικανική εμπορική διαμάχη επιβραδύνει την παγκόσμια ζήτηση γι’ αργό. Σε εβδομαδιαία βάση όμως, τόσο το μπρεντ όσο και το αμερικανικό αργό σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις αρχές Απριλίου. 

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!