Skip to main content
| Notaka

“Οι προσδοκίες για την τιμή του LNG και οι εφοπλιστές που θα επωφεληθούν”.

dynagas LNG

 Η υποχώρηση των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σε τόσο χαμηλές τιμές, έχει οδηγήσει τους εμπόρους στην αναζήτηση δεξαμενόπλοιων όπου θα αποθηκεύσουν τα καύσιμα με την ελπίδα βελτίωσης των τιμών το επόμενο διάστημα.

Παρόλο που είναι θέμα τύχης, καθώς η ζήτηση καθορίζεται από τις καιρικές συνθήκες και είναι απρόβλεπτη, τα σήματα τιμών υποδηλώνουν ότι η επιλογή αποθήκευσης του LNG σε πλοία αποτελεί μία ελκυστική επιλογή όχι μόνο στην Ασία αλλά και στην Ευρώπη. Το αναμενόμενο premium στις τιμές των μεταγενέστερων συμβολαίων (contago), αυξάνεται τόσο στα spot της Ασίας όσο και στο δείκτη αναφοράς της Μεγάλης Βρετανίας, ωθώντας τους εμπόρους να βρουν τρόπο να αυξήσουν το κέρδος τους, επιλέγοντας να αποθηκεύσουν το προϊόν στη θάλασσα.
«Θα μπορούσαμε να δούμε πολλές πλωτές μονάδες αποθήκευσης LNG από τον Σεπτέμβριο και αυτό θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τα ναύλα της ναυτιλίας πριν από το χειμώνα», δήλωσε ο Nick Boyes, ανώτερος αναλυτής φυσικού αερίου και LNG στην ελβετική Axpo Group.
mononews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!