Skip to main content
| Notaka

“Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Γ.Σ. της Π.Ο.Π.Ε.Κ.”.

 

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός, το λαθρεμπόριο και η παράνομη διακίνηση πετρελαιοειδών, η ασάφεια της πολυνομοθεσίας είναι τα κυρίαρχα προβλήματα της αγοράς καυσίμων που συζητήθηκαν χθες κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Αθήνα.


Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των Ενώσεων – μελών της Π.Ο.Π.Ε.Κ από τους κατά τόπους νομούς που μετείχαν στην γενική συνέλευση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Ασμάτογλου, υπογράμμισε τις δομικές αλλαγές που επέρχονται στον κλάδο καθώς όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, τα πρατήρια καυσίμων μετατρέπονται σε πρατήρια ενέργειας. Και είναι προς το συμφέρον των επαγγελματιών πρατηριούχων, πρόσθεσε, τα νέα ενεργειακά προϊόντα να διατίθενται μέσω των πρατηρίων προκειμένου αυτά να αντιμετωπίσουν τον – ενίοτε αθέμιτο – ανταγωνισμό που υφίστανται από τα κυκλώματα της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών αλλά και τα ιδιολειτουργούμενα από τις εταιρείες εμπορίας πρατήρια.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Π.Ε.Κ στάθηκε επίσης στην ανάγκη να αναπτυχθούν συνεργατικά σχήματα μεταξύ των πρατηριούχων, προς όφελος όχι μόνο των επαγγελματιών αλλά και του ανταγωνισμού και των καταναλωτών.
Οι εκπρόσωποι των Ενώσεων – μελών της Π.Ο.Π.Ε.Κ επεσήμαναν την ανάγκη συσπείρωσης του κλάδου γύρω από την Ομοσπονδία για την ενδυνάμωση της φωνής του και την αποτελεσματική εκπροσώπησή του στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στα βασικά θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονται ακόμη το μέλλον των πρατηρίων στον αστικό ιστό, το θεσμικό πλαίσιο σε σχέση με τις εισαγωγές καυσίμων και τον φορέα τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας, οι σχέσεις ανταγωνισμού με τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια, οι εξελίξεις σε σχέση με τα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών και τον «Ήφαιστο», η πρόσφατη επιτυχία της Π.Ο.Π.Ε.Κ για την ένταξη των πρατηρίων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!