Skip to main content
| Notaka

“13η σύνταξη: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής – Πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι”.

 13η σύνταξη: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία πληρωμής - Πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

13η σύνταξη: Ποια είναι η ακριβής ημερομηνία καταβολολής της 13ης σύνταξης – Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία καταβολής της 13ης σύνταξης.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετρόπουλος η καταβολή της 13ης σύνταξηςθα δοθεί στις 20 Μαΐου. Το χρηματικό ποσό θα είναι ακατάσχετο και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης διευκρίνισε ότι όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θεωρούν λαϊκισμό και είχαν αποκλείσει τη χορήγηση της 13ης σύνταξης, την οποία κατήργησαν, μαζί με τα δώρα, ολοσχερώς το 2012. Εμείς την επαναθεσμοθετούμε, αξιοποιώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Η καταβολή αφορά στην κύρια σύνταξη, έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, για τους συνταξιούχους με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι ίση με μία σύνταξη και για τους επόμενους με την κλιμάκωση που ανακοινώθηκε. Από την 13η σύνταξη ωφελούνται περίπου 2.523.038 συνταξιούχοι.

newsbomb.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!