Skip to main content
| Notaka

“Η ExxonMobil βοηθά την Κίνα να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα”.

 Î— ExxonMobil βοηθά την Κίνα να απεξαρτηθεί από τον άνθρακα

Θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι βλέψεις της Κίνας για την εξάλειψη της χρήσης άνθρακα και για την στροφή της σε «καθαρότερες» μορφές ενέργειας προκειμένου να μειώσει τις επιβλαβείς εκπομπές στους αιθέρες της.

Στο πλαίσιο αυτό σημαντική εξέλιξη αποτελεί η 20ετής συμφωνία της ExxonMobil με την κινεζική Zhejiang Provincial Energy Group για τις αποστολές LNG του αμερικανικού κολοσσού προς τον κινεζικό.

Όπως αναφέρει το CNN, η συμφωνία αφορά την αγορά 1 εκατ. μετρικών τόνων LNG από την κινεζική εταιρεία για 20 χρόνια, η οποία  παράλληλα αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την επίλυση των αμερικανοκινεζικών διενέξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή της η ExxonMobil χαιρετίζει την συμφωνία με την Zhejiang Provincial Energy Group χαρακτηρίζοντάς την ως «ορόσημο», ενώ υπογράμμισε και την «μακροχρόνια δέσμευσή» της στον ασιατικό γίγαντα.

Από την πλευρά του ο Ira Joseph, Head of Gas and Power Analytics του S&P Platts, σημειώνει ότι για το νέο συμβόλαιο της ExxonMobil, μεγαλύτερη σημασία έχει ο αγοραστής παρά ο όγκος αποστολών LNG.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!