Skip to main content
| Notaka

“Πετρέλαιο: Έσπασε το φράγμα των 75 δολ. για πρώτη φορά φέτος”.

 

Πάνω από τα 75 δολάρια το βαρέλι κινείται σήμερα, Πέμπτη, για πρώτη φορά μέσα στο 2019 η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, καθώς η απόφαση των ΗΠΑ για ολικό εμπάργκο στις ιρανικές εξαγωγές έχει επαναφέρει στο προσκήνιο ανησυχίες για στενότητα προσφοράς. Η άνοδος του αμερικανικού αργού είναι οριακή, στον απόηχο στοιχείων για μεγάλη αύξηση της αμερικανικής παραγωγής. 

Η τιμή του μπρεντ σκαρφάλωσε νωρίς το πρωί στα 75,01 δολάρια το βαρέλι και στις 10:10 πμ παρουσιάζει άνοδο 0,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στα 74,92 δολάρια. Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται μόλις 0,1% στα 65,95 δολάρια το βαρέλι. 

Ώθηση στο μπρεντ δίνει, όπως αναφέρουν traders στο Reuters, και το γεγονός ότι πάγωσαν οι
εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς την Πολωνία και τη Γερμανία μέσω ενός αγωγού,  εξαιτίας ανησυχιών για την ποιότητα. 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις οι αναλυτές της Capital Economics αναθεώρησαν κατά 10 δολάρια την εκτίμησή τους για την εφετινή μέση τιμή του μπρεντ, στα 60 από 50 δολάρια το βαρέλι. Εξακολουθούν πάντως να τη βλέπουν σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι επενδυτικές τράπεζες, όπως η Goldman Sachs και η Barclays. 

Οι αμερικανικές κυρώσεις σε συνδυασμό με την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη θα μπορούσαν να απογειώσουν τις τιμές. Ωστόσο αυτές έρχονται σε μία περίοδο αισθητής επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται, προς το παρόν τουλάχιστον, οι εκρηκτικές ανατιμήσεις. 

naftemporiki.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!