Skip to main content
| I |

“Επιστολή ΠΟΠΕΚ για παράταση υποβολής επενδυτικών σχεδίων ΕΣΠΑ”.

 logo

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 24/04/2019

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με επιστολή της προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισημαίνει την ανάγκη παράτασης για την υποβολή  προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων και την ένταξη των πρατηρίων στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

«Σε συνέχεια της απόφασης με την οποία, ύστερα από συστηματική και επίμονη προσπάθεια της Π.Ο.Π.Ε.Κ, επετράπη για πρώτη φορά στα πρατήρια καυσίμων η ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ, επισημαίνεται η ανάγκη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων. 

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη μόλις την περασμένη Πέμπτη, 18 Απριλίου ενώ η προθεσμία υποβολής για τη Δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο–Εστίαση–Εκπαίδευση» στην οποία υπάγονται τα πρατήρια καυσίμων λήγει στις 9 Μαίου.

Είναι προφανές ότι το διάστημα αυτό δεν επαρκεί καν για την ενημέρωση των πρατηριούχων ως προς τη δυνατότητα επιδότησης των επενδύσεών τους, πόσο μάλλον για την κατάστρωση των επενδυτικών σχεδίων, την προετοιμασία και υποβολή των φακέλλων.

Σε κάθε περίπτωση οι πρατηριούχοι θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των επιχειρήσεων από άλλους κλάδους της αγοράς, που είχαν το περιθώριο να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη Δράση.

Είμαστε βέβαιοι ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης θα ικανοποιήσει και αυτό το δίκαιο αίτημα της Π.Ο.Π.Ε.Κ καθώς σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση του ΕΣΠΑ θα καταστεί δώρο – άδωρο για τους πρατηριούχους».

Γραφείο Τύπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!